tisdag 28 juli 2009

Att vara en sockerbit

Jag vill tacka så jättemycket för alla fina och gulliga kommentarer från er som fortfarande kollar in här då och då! Det är jättetrevligt att höra ifrån er och jag kommer hälsa på er mer snart också, när jag är mer datororienterad.


Fortfarande är jag på grönbete ute i skärgården så inläggen blir glesa och fåordiga här tyvärr. Men snart så...drar tesäsongen igång med full kraft igen. Fram tills dess försöker jag njuta av lugnet och tillåta mig att göra rätt litet faktiskt. Slukar böcker så gott det går med två vilda busungar som flugor på en sockerbit hela tiden (jag är sockerbiten!). Bad, promenader i svampskogen, litet pyssel och fix i stugan... ja det är inte alls dumt.
I min trädgård står rosorna som spön i backen just nu (det mesta står som spön i backen, både bärbuskar och ogräs, rena djungeln) trots vanvård. Min absoluta favorit är den på bilden, Souvenir de la Malmaison, en milt rosa centifoliaros med många kronblad tätt, tätt och den underbaraste rosdoft!!
Fortsätt att njuta sommaren och ta gärna en kopp te då och då!


Free Signature Generator

söndag 19 juli 2009

Katt med nio liv

Det är så sant som det är sagt!
Rovdjuret Disa har nu återkommit (efter 7 dagar borta) och försvunnit och återkommit igen... Helt enkelt har hon blivit ganska förvildad ute på lantstället. Hon kommer in och äter en stund, sen iväg några dagar. Hoppas bara vi får hem henne när det blir dags att återvända till "civilisationen"...
Idag är det mulet och jag passar på att åka hem och fixa litet. Därav denna korta rapport. Vi har haft underbara dagar på landet med varma bad och solinferno. Igår fick vi även uppleva en härlig båtutflykt längre ut i skärgården med strandhugg på "öde ö". "Glömde" kameran hemma, vilket pucko! Har varit enormt dålig att föreviga sommaren denna gång, men jag får väl rycka upp mig.
Nej, nu väntar blomvattning och tvätthängning, och sen ut och käka blåbärspaj i stugan.


Free Signature Generatortisdag 14 juli 2009

Kissen har dragit...


Min lilla kisse Disa har blivit bortskrämd ute på landet! Vi tar alltid med henne till stugan när vi är där under sommaren. Men nu hann det inte gå många dagar innan hon försvann! Kanske har hon inkräktat på en annan katts revir? En mystisk, svart katt stryker omkring på tomten på kvällarna... Nu har Disa varit borta nästan en vecka, det har aldrig hänt förut.
Jag tänker inte ge upp än, hon är en överlevare, så jag tror alltid att hon skall komma skuttande på stigen upp mot stugan rätt vad det är. Gosekatt, kom hem!!
*Still on vacation*

Free Signature Generatorfredag 3 juli 2009

Nu börjar semestern

Här är vår strand på landet och såhär skönt hoppas vi få nu. Oddsen den närmsta veckan verkar väl inte överdrivet goda tyvärr... Men än så länge är det varmt och solen skiner om vartannat med ösregnet, så jag känner mig sugen att åka ut till stugan redan i kväll. Sen får vi se hur länge vi blir där. Någon dag, några dagar.... Vi planerar inget, vilket är så skönt.

För er som beställer från TEFROSSA: Jag kommer kolla alla beställningar och skicka iväg paket 1-2 gånger per vecka så det går utmärkt att beställa under hela sommaren. Kanske får ni vänta något litet längre på varorna än vanligt, men "den som väntar på något gott..."

Ha det riktigt skönt, alla sommarfröjdare!

Free Signature Generatortorsdag 2 juli 2009

Datastrul, suck

Det har varit ovanligt dött här på bloggen några dagar. Laddade ner en ny version av Internet Explorer och då kunde jag helt plötsligt inte få upp min blogg!! Jag kan i och för sig skriva inlägg, som tur är, för det kan jag inte när jag tar upp bloggen i Firefox, där jag kan SE bloggen!!! Så nu måste jag ha två webbläsare för att hantera bloggen. Blir man galen eller blir man galen?
Nåja, det var kul att äntligen kunna läsa era kommentarer. Och tack för omtanken, den värmer!


Synne: Vilket elände det där med att inte få Allsången och Midsomer. Det är samma på vårt landställe, där har jag inte fått boxen att fungera i sommar så det har varit NADA TV. Måste försöka fixa det annar får jag åka hem varje tisdag!
Elisa: Jag skall kolla in dina tekoppstips. Och tusen tack för att du tipsar vännerna! Kusmi-te har jag inte prövat men hört mycket gott om. Kanske något att köpa in? Måste kolla upp!
Det ni ser på bilderna är mitt nya ekologiska Peach Ice Tea från Harney's. Bestämde mig för att testa det idag när termometern står och darrar omkring 30-gradersstrecket. Solmogna persikor från Georgia har fått ge smak åt detta svarta te, speciellt anpassat för is-te. Den snygga burken innehåller sex stycken STORA tepåsar som vardera räcker till drygt 2 liter iste! Man kan behöva söta litet, det gjorde jag och så massor av is och litet mynta eller citron, det är härligt läskande en sån här dag! Testa vet jag!
Simma lugnt i värmen.