söndag 30 augusti 2009

Jakten efter den gula mattan

Detta var något vi ägnade oss åt under våra första semesterveckor, när vädret var "sådär". Att leta efter den "gula mattan"! Vad fann vi, jo vid andra försöket ramlade vi på detta:
Inte mycket till "matta" var det. Ca en kvadratmeter med kantareller. Men det mesta vi någonsin hittat vid ett tillfälle. Fortfarande tror vi inte riktigt på den där "gula mattan", men många intygar ju att den skall finnas "någonstans"....


Den här kompisen mötte vi i skogen. Första gången för mig att stöta på en riktig huggis. Jag skrek högt och ljudligt och älgade iväg över tuvorna, fältmässigt till max. På tillbakavägen vågade jag mig till att zooma in varelsen och ta denna bild. Gullp!


Här ser vi familjens lilla svampdrottning med första dagens skörd!


Och hon älskar att äta den också, stekt med smör, mums!Tefrosseriet rullar på, vardag som helgdag. Tänk att det kan vara så roligt och det är väl tur det. Annars kan man ju undrar hur man kan jobba "gratis" mer än heltid med något. Men jag skulle inte vilja byta alls, men det är klart, någon liten peng vore ju inte fel att kunna plocka ut någon gång i framtiden.
Nu har de första av höstens nyheter börjat inta lagret. Det är bl a en ljuvlig, sammetsmjuk drickchoklad från Divine, vilket betyder att den dessutom är rättvisemärkt! Jag passade på att testa en kopp häromdagen. Underbart! Väldigt enkelt att fixa också, bara att röra eller vispa med varm mjölk. Sedan tidigare så säljer jag ju Divines mörka kakao som är en ren kvalitetsprodukt. Den kan man också, förutom att baka med, göra finfin varm choklad av, då får man dock tillsätta en gnutta socker.
OBS chokladblomman som så påpassligt råkade blomma!Tjolahopp tjingeling på er alla vänner!


torsdag 27 augusti 2009

Basic Instinct...

... är det fantasifulla namnet på ett av mina nyinförskaffade teer idag, på Formex-mässan. Det är ett te som sägs ha positiv verkan på den manliga potensen! Det måste man ju (inte jag, alla män!!) testa, eller hur? Gott verkar det också vara. Många fler nyheter hittade jag till min stora upphetsning idag. Den som lever får se vad det blir.


Nu är det inget mer spring kvar i de Tefrossiska benen. Kändes som om jag slitit ner hela fötterna och traskade omkring på smalbenen mot slutet. Därför skall jag nu strax förpassa mig i horisontalläge med benen i högläge och ladda med någon bra läsning och en kanna grönt eller rött! Nöjd efter en spännande dag.

onsdag 26 augusti 2009

Nu är det riktigt teväder

Hujedamej vad regnet öser ner här. Man tvivlar litet på det där med "27 dagar kvar till hösten", men det gäller nog bara i Amerika. Nej, nu är det bara att ladda upp med gott te så löser sig det mesta. Själv har jag druckit Rooibos Wimbledon, en riktig energikick.
Jag har fullt upp med att förbereda mig för Formex-mässan som är i morgon. Jag kommer köpa in en hel del nytt, för det börjar eka litet i Tefrossas telager...
Sonen har dessutom börjat ny skola, längre bort från hemmet och mer allvar på alla sätt, vilket har tagit litet tid från firman.
Därav dålig rapportering och bildvisning från Skåneveckan, men det skall komma så småningom.
Här är en liten smakbit iallafall. Ett loppisfynd från min favvo-loppis:
Enligt loppisägaren skall det vara en kanna från 1700-talet, vilket jag tvivlar på, men gammal är den och riktigt sirlig. Jag plockade in det som fanns i trädgården och gjorde en bukett.


Nej, snart dags för litet mat, det behövs idag känner jag (behövs kanske alla dagar!?!).

söndag 23 augusti 2009

NY TETÄVLING!


Här kommer höstens första te-tävling!
Denna gång i samarbete med Carolina. Gå in här och kolla in tävlingsreglerna och anmäl er för sjutton! Första pris är två teer från TEFROSSA och andra pris är ett te från TEFROSSA!
Tävlingen pågår till kl 18.00 den 4 september.
Stort lycka till!

torsdag 20 augusti 2009

Skånskt badliv i kvadrat

Vojne, vojne... Nu fick man smaka på kontinentvärmen också - härligt! Två dagar har vi badat så tårna domnar på den här stranden, i Farhult. Riktigt varmt i vattnet, >20 grader och långgrunt till max. Trodde inte augustisolen kunde ta så kraftigt men nu känner jag mig litet ansträngd i skinnet, tyvärr.
Vinden blåser halv storm men det är en VARM vind. Det har ju utlovats regn i morgon men vi skall ändå våga oss över sundet till det dejlige Köbenhavn.
Dagens höjdpunkt: Det årliga besöket på favoritloppisen i Tunnby. Är ni i trakterna, åk dit! Det är den bästa loppis jag varit på och priserna är bra. Mycket trevlig dam som har loppisen!
Nu blir det pannkakor och ärtsoppa, sen en liten tur i solnedgången på de skånska kullarna.

tisdag 18 augusti 2009

Kul ordvrängar-tävling


Hälsa på hos Lotta Betyder Fri Kvinna och tävla t o m 28/8!måndag 17 augusti 2009

Skånsk bergsbestigning med förhinder

* Huset vi hyr*


Gårdagen var härlig, vädret varmt och soligt. Vi cyklade en del och barnen var för det mesta nöjda. Det enda aber var att min favoritloppis hade semesterstängt, men förhoppningvis hinner jag dit innan jag åker hem.


Idag har vädret varit bra till en början, men nu ser det litet mer "utryggt" ut, som de säger i Norge. Maken är ju bergs- och vandringstokig, så en utflykt till Kullaberg är alltid given. Först en promenad/klättring till Nimis som är självskriven för barnen, klättermöss som de är. Själv har jag bara en liten gnutta fobi för att ta mig ner där...


Som kuriosa kan nämnas att på tillbakavägen stötte vi på en man med några vedklabbar i famnen och snickarbälte - självaste Lars Vilks på väg att reparera sitt konstverk!
Då började ångan gå ur lilla prinsessan. Nu var det tråkigt och hon ville hem och se på film. Nu kom emellertid pappas huvudnummer, dvs vandra upp till högsta toppen på Kullaberg, det magiska Håkull, och där inta matsäck. Snacka om flopp det blev. Prinsessan bölade på mest hela tiden trots att hon blev buren av pappa. Till råga på allt hittade vi inte rätt väg utan fick nöja oss med "Pseudo"-Håkull, dvs granntoppen Sadeln, till makens stora förtret! Så vad gjorde han då? Jo, han skjutsade hem oss och tog sen cykeln (!) tillbaka till Kullaberg för att springa upp på toppen själv (en gång till). Vilken bokstavskombination är detta symptom på tros? Sonen påpekade inte särskilt finkänsligt att "Pappa, kom ihåg att du är snart 50 år". Mycket populär kommentar för den som vill (och hittills lyckas med) att vara evigt ung.

Nåja, det var rätt skönt tycker övriga familjen att softa litet hemma efter denna "skräckfärd". Kan tilläggas att hela Kullaberg verkar vara utsatt för någon slags nyckelpige-invasion. Man fick formligen skyffla bort dem tidvis... Märkligt. Känns skumt att "gå på nyckelpigor".


söndag 16 augusti 2009

En varm vind susar...

... i trädkronorna här i Skåne. Solen lyser, iallafall för det mesta. Luften är mild och doftar hav och tång, fastän vi befinner oss några km från kusten. Tystnaden härskar. Det är som att komma till ett annat land.

Helt underbart med andra ord.

Intressant det där när man lämnar smålandsskogarna och landskapet helt plötsligt öppnar sig. Man kommer in i en ny klimpatzon och vegetationen blir en helt annan. Det är lika fascinerande varje gång, tycker jag.

Så nu njuter vi och bara bor in oss i huset till att börja med. Vi skall strax ta cyklarna och dra iväg på en liten utflykt. Första stopp blir Krapperups slott för en mysig fikastund, sen kanske ett bad i Mölle, vi får se.

Jag tar bilder men jag vet inte hur jag för över dem till denna dator så jag får visa dem sen.

På återhörande...fredag 14 augusti 2009

Mot Kullaberg


I morgon styr vi kosan mot det fagra Skåne för ännu en veckas semester! Vi har varit där många år i rad och just nu är det Kullahalvön som gäller där vi hittat ett mysigt hus bland rapsfälten nära Nyhamnsläge.
Åh så skönt det skall bli att vakna och höra vinden susa i träden runt huset och uppleva lugnet och tystnaden. Förhoppningsvis blir det inte bara regn utan vi tillfälle till litet vandringar på Kullen med den trolska naturen.
Ett besök på Tivoli i Köpenhamn har även utlovats för sonen som fyller tio år nästa fredag! Huvvva! Men det blir spännande för de har ett välsorterat tehus på tivoliområdet - mummma!
Så kära vänner, fortsätt att beställa te från mig, jag blir så glad av att ordna med era tepaket! Men nästa vecka kan jag tyvärr inte skicka några leveranser, utan de kommer snarast V 35. Tack för att ni väntar!
Ha det nu riktigt bra och kanhända kan jag rapportera litet från Skåne, eftersom det brukar finnas en dator i det huset... (Yay!)

onsdag 12 augusti 2009

Presentkorgar!Jag har köpt in ett litet lager med söta små presentkorgar som passar att lägga några påsar te, kanske en burk marmelad, en teburk och en tekula etc i. Kan vara bra ifall man vill beställa något som sen skall ges bort som gåva! Jag har bara några få stycken, men tycker ni det är en bra idé så skynda fynda, först till kvarn...
Finns i butiken under "Presentkorgar"....

Ha en 3:vlig kväll!

måndag 10 augusti 2009

Hemsidan åter i funktion, thank goodness!

Det skall gå bra att handla hos TEFROSSA nu, så välkomna, ös in order bara! Jag sitter vid mailboxen och väntar....
Om det är någon som får problem, hör av er på en gång.
Idag är det fortfarande sommarvärme, men kanske en aning kvavt, med tanke på väderomslaget som är utlovat. Ser tillbaka med en handfull bilder från min skärgårdsvistelse....
Fästingar (detta ex modell: MEGA) har vi gott om vid stugan. Denna kompis hade tänkt sätta sig på vår kära kisse, men jag hann stoppa den i tid. Har aldrig sett något liknande...

Här litet molnstudier. Fantastiskt vackert moln en eftermiddag när vädret fortfarande var rätt instabilt.


Detta är utsikten från sovloftet i vår stuga. Jag har zoomat in den gula stugan, egentligen ligger den längre bort, säkert ca 2 km. Vår stuga ligger högt på ett berg och utsikten är vid och härlig.

Det var det för idag. Mer bilder kommer vartefter.


Free Signature Generator


Back in business igen!

Nu är det slut på rast och ro. Men vilken chockstart jag fick, suck. TEFROSSAS hemsida har nämligen blivit hackad och har inte fungerat på ca 1 vecka! Jag hoppas få hjälp med detta snarast (läs innan lunch) och att man sedan kan handla som vanligt hos mig. Jag ber tusen gånger om ursäkt och jobbar febrilt på detta.
Annars är allt bra. Det är roligt att vara tillbaka igen och snart skall jag ta tag inför hösten med nya, spännande varor... vänta bara! Men just nu säckar jag under ett tvättberg som inte är av denna världen (hade besök av tre tonåringar några dagar och de lyckades använda upp nästan varenda handduk i huset).
Som sagt: håll ut, snart skall det gå att handla hos TEFROSSA och maila mig gärna ifall ni får problem så skall jag försöka hjälpa er, info@tefrossa.se.


Free Signature Generator