söndag 29 november 2009

Första Advent och tre vinnare

Åh vad roligt det har varit att läsa alla kommentarer från er tävlande! Och lika roligt att göra så många nya bekantskaper! Det är alltid så många nya läsare som hittar vägen hit till min blogg när jag har en tävling. Jag hoppas ni vill stanna kvar här.
Jag önskar förståss att ni alla kunde få vinna något, men det går ju inte. Men tre av er får pröva ett av mina teer var. Och de tre vinnarna är:
Lenemora med bloggen Lenemora's Verden (i Norge)
Nettan (Olelsi) med bloggen Nettan
Nattknytt med bloggen Sömn är min drog
Stort Grattis till er! Maila mig era adresser på info@tefrossa så kommer teet snarast.
För er andra som inte vann så är det inte kört ännu. Om ni tittar in till Tusenskönan så lottar hon ut ett kit från TEFROSSA i sin adventskalender. Dessutom kommer fler tävlingar här i bloggen, som vanligt.
*
Ha en skön kväll!

fredag 27 november 2009

Presenkort!Jag vet att jag varit ruskigt dålig på att skriva här, men jag är glad att kunna säga att jag faktiskt haft rätt mycket att göra. Det har blivit många beställningar på sista tiden, vilket är jätteroligt! Då blir bloggen litet eftersatt tyvärr.Men jag kommer igen så fort jag får tid och ork över. Tyvärr har jag begränsat med det just nu, känner jag. Det är litet för många "måsten".

*


Bara ett litet tips såhär i julklapps- och presenttider: Jag erbjuder nu presentkort hos TEFROSSA i olika valörer. Kan vara praktiskt att ta med som gåva till någon man inte vet vad man skall köpa till.

*


Glöm inte min tävling! På söndag dras en tre stycken vinnare!måndag 23 november 2009

Har gjort läxan

Jag har fått två likadana utmaningar (en för ett bra tag sen och en ganska nyligen), av mina goda vänner Tekla Maräng och Pockethexan.Med utmaningen följer denna snygga award. Tack för det, kära vänner!


Även om det inte är något som jag jublar över, eftersom jag är en mycket privat person. Men OK, det får bli en riktigt UTMANING!


För att göra sig förtjänt av awarden skall man ju avslöja sju saker om sig själv som ni läsare inte vet om.


Here goes nothing:


Något ni kanske redan vet:


Är 45 år, gift sedan 17 år med min man C och har två små busiga, livliga och gulliga barn; M 10 år & M, 5 år. Bor strax öster om Stockholm där jag driver min tebutik TEFROSSA hemifrån. Gillar att hålla till i vår sommarstuga i skärgården på sommaren och kanske åka litet skidor på vintern... Springer, promenerar och cyklar för att hålla mig frisk och i form. Älskar att läsa böcker, mest skönlitteratur!


1. Pockethexan undrar ifall jag verkligen älskar te?? Kanske inte kommer som en total överraskning, men självklart gör jag det! Jag älskar alla sorters smaksatta teer, mina favoriter varierar hela tiden. När det kommer till neutrala teer är jag litet mer avvaktande, men gillar de mer lättdruckna sorterna, typ Darjeeling och Keemun. Kan tillägga att jag även älskar choklad (av de flesta sorter) samt goda bakverk till mitt te!


2. Däremot är jag ingen vän av kaffe (tyvärr, kanske..) Blir riktigt hispig av kaffe, måste lägga i typ 16 sockerbitar och en halv liter mjölk för att få ner det också. Mycket märkligt, eller hur?


3. Jag har ett annat socialt handikapp och det är att jag inte tycker om öl heller. Konstigt va? Öl och kaffe som är de mest sociala dryckerna i Sverige. Tack och lov är ju te på frammarsch. Och jag älskar vin!!


4. Något kanske någon, men inte alla, vet är att jag i grunden är nationalekonom med miljö som specialitet. Jag har jobbat inom myndighetssfären i ca 15 år innan jag satsade på te-eriet. Det har varit ett underbart break som jag inte ångrar!


5. Jag har bott i USA i flera omgångar. Först var '83 som aupair i San Francisco, nästa gång '88-'89 som kontorsslav i San Francisco även denna gång. Sen bodde jag och maken i Dallas i två år '99-'01. Passade på att föda en liten amerikansk medborgare där medan maken knegade på Ericsson. Har en märklig fascination och samtidigt skepsis inför USA. En liten del av våra hjärtan finns för alltid kvar där, speciellt gråa novemberdagar...


6. Jag har växter i stället för fiskar i mina akvarier. Jag har varit en idog krukväxtsamlare under många år. Nu försöker jag minska ner på krukorna. De har blivit ohanterligt många. Men det finns väl en sisådär 500 krukor här i huset. Mestadels hoyor (porslinsblommor) och saintpaulior men även en del pelargoner.


7. Jag är ett e-handelsfreak. Tradera och E-bay UK har varit livsfarliga för mig. Nu börjar jag coola ner mig litet eftersom jag inte har samma ekonomiska resurser som när jag var anställd. Men tidigare har jag kunna slösa bort många dagar och kvällar framför Tradera.. suck..Någon som känner igen sig?

Det var ju faktiskt inte så svårt!

*

Det hör till seder och bruk att man skickar vidare en sån här utmaning. Det gör jag också MEN jag vill verkligen poängtera att endast den som känner sig manad och har lust skall plocka upp stafettpinnen! Inget tvång och ingen press, hörni.

Men vill ni så skulle det vara roligt att läsa om följande kära vänner med intressanta bloggar:

Jenny med bloggen JCarpediem

Synnöve med bloggen Blåbär & Annat Snadder

Johanna med bloggen Permanent Formsvacka

Karin med bloggen Livsluft

Lycka till!

lördag 21 november 2009

En temysig lördag

Tog mig litet temys i eftermiddags. Det kändes skönt efter en härlig promenad i det sköna och soliga (äntligen, nu dröjer det väl 1 månad tills nästa gång...) vädret!


Maken hade gjort säsongens kanske sista äppelpaj och äppelmos.


Till det testade jag ett nytt te, Greenbos Lemon Whirl - WOW!!


Det var verkligen jättegott!


Det är ett greenbos, dvs ofermenterat rooibos. Det är grönt till färgen och innehåller ännu mer nyttigheter än rooibos. Det innehåller bitar av citron, eterneller, röda vinbär och är smaksatt med thai lemon, rabarber och höstfrukter. Desstuom är det ekologiskt!


Såhär ser det ut i koppen.Mitt höstmys.

*

I veckan blev jag inbjuden till en lansering av en ny choklad! Det var råchokladen Pacari som lanserades på Ecuadors ambassad i Stockholm. Vad är då råchoklad??


Jo, vad jag förstod, av föredraget vi fick lyssna till, så är det en choklad där kakaon hettas upp till max 40 grader när själva chokladen tillverkas.

I och med att upphettningen hejdas så bevaras alla naturliga näringsämnen (bl a magnesium) i chokladen. Alltså är råchoklad något av det nyttigaste man kan äta.

Den råchoklad vi fick nöjet att smaka, Pacari, innhåller dessutom inte några tillsatser typ kakaosmör, vanilj eller annat. Den är bara ren kakao! Otroligt att de lyckats få ihop det till en chokladkaka som faktiskt håller ihop och som smakar gott! Mycket fascinerande. Det finns olika "grader" av hur "rå" chokladen uppfattas. Detta beror på vilka bönor (från olika regioner i Ecuador) som använts. Smakskillnaden är stor. Dessutom är all choklad från Pacari ekologisk!


Eftersom det var ett stort ögonblick, lanserades den nya chokladen med en "bomb". Bäst att hägna in den ordentligt:Spänd väntan på explosionen...


****POOOOHHFFFFF! ****


Där small det ordentligt och chokladen bara yrde!!

Kvar blev splitter, godis och litet leksaker.
Vid slutet av kvällen fick vi nöjet att smaka olika frukter och annat doppade i råchokladen, t ex banan, guava, physalis, chokladböna, espressonböna... Mycket smaskens!


Det återstår att se ifall råchoklad kan vara något för TEFROSSAs kunder...?!?
Det har droppat in några nya teer de sista dagarna...


Det här är Hallon & Mint!

Ett jättegott, sött och friskt grönt te. Och vackert, eller hur?

Det här teet blev jag väldigt nyfiken på - Svart Lakrits! Det är ett svart te med lakritsrot, kanel, stjärnanis, kamomill och blåklint - mycket intressant! Suck, jag misslyckades med att lägga in bilden, sorry! Ni får klicka er in till butiken...Nedan ser ni ett rätt ovanligt te, Pu Erh Jing Jang.

Pu Erh-te har ju en aptitnedsättande, kanske viktminskande effekt. Detta är en smaksatt variant av det litet speciella teet. Det är blandat med rosenknoppar, ceder, gurkmeja, körsbär, jasmine och curryblad och smaksatt med körsbär, aloe, rosor och jasmine. Riktigt gott, men det har kvar en särpräglade Pu Erh-smaken.

Så till dagens 10-poängare! Den heter
Otroligt gott! Min temakare är helt grym, måste jag säga. Han har verkligen känsla för kombinationer.
Jag har fått in mycket ny, rättvise- och KRAV-märkt choklad också. Men mer om det senare.
Ha en skön lördagkväll nu. Måste kika på Robinson. Är nyfiken på min nya granne, Paolo!


måndag 16 november 2009

En liten tävling i adventstider...

Nu drar vi igång en tävling tycker jag.
Åtminstone jag behöver pigga upp mig, kanske även ni?!

Så blir det. Tre personer får chansen att vinna valfritt julte från TEFROSSAS sortiment.

Förhållningsorder kommer här:

Gå in på TEFROSSA, välj fliken Julefröjd hos Tefrossa, och kika vilket julte du blir sugen på. Skriv sedan en kommentar här nedan om detta.
Detta ger en lott.

Länkar du dessutom på din hemsida eller blogg med bilden ovan så får du två lotter. Den som inte har egen blogg eller hemsida kan tipsa tre vänner om tävlingen och maila mig om det på info@tefrossa.se.

Tre lotter får de som lägger till sig som följare till bloggen (eller redan följer den). Det kan du antingen göra via Google Friend Connect eller Bloglovin'.

Det var väl det hela. Precis som vanligt med andra ord.

Jag drar tre stycken vinnare på 1:a advent, den 29 november.

LYCKA TILL!!!

PS. Kannan på bilden finns också i butiken.

Nu blev jag uppiggad

En sån här novemberbedrövlig morgon efter en inte alltför skön natt. Vet inte varför, men jag låg vaken många timmar. Så nu känns det lagom slitet... Men mitt humör steg rätt många grader när jag upptäckte att jag vunnit ett
LUSSEFIKA!!!

Tack snälla Mamma Russin med bloggen En Burk Russin!

Snart kommer den en tävling med julanknytning här också... så håll utkik!

Ha en skön novemberruskig dag! Själv skall jag överleva den med massor av te!!!!!!!

lördag 14 november 2009

Inga gifter i grönt te!


I ett tidigare inlägg nämnde jag en artikel i bl a Aftonbladet där spår av insektsgifter rapporterats ha hittats i Kung Markattas gröna teer.
Nu kan jag med glädje skriva att detta inte var sant. Testerna på teerna hade inte utförts korrekt och nu dementeras de ursprungliga uppgifterna. Kung Markattas teer frias nu helt från påståendena om bekämpningsmedel. Läs mer här.
Det känns skönt att veta detta och jag hoppas att budskapet sprids. Fortsätt dricka grönt te!

Mobil-tips, någon?


Blir ytterligare ett snabbt inlägg denna gråa dag.Jag tänkte jag skulle ta litet hjälp av er därute i cyberrymden. Det är ju så att när jag var på Cypern nyligen, fanns det någon person därnere som var i desperat behov av min gamla LG mobiltelefon med tre år på nacken. Så han/hon gick helt sonika in i vår lägenhet och tog med sig mobilen (+ litet annat smått och gott).

Så nu går jag här och drar med en gammal reservtelefon, som i och för sig duger bra för mina enkla behov. Men det skulle ju vara litet roligt att ha något nyare och roligare. Jag använder ju mest telefonen för att ringa, måste jag ju säga, så att massa finesser är inte nödvändiga. Däremot skulle det vara kul med en snygg mobil, gärna i någon rolig färg, typ rosa, blommig, brun eller guldfärgad...

Är det någon som har en bra mobil som ni trivs med, som ni kan rekommendera? Vore litet kul att göra litet research på detta innan jag går sta och bara köper en. Jag har inte fastnad så mycket för någon av de som är ute på marknaden just nu. De känns så kantiga på nåt vis.

Tackom på förhand för alla roliga tips.

Kunde inte låta bli...

...att klicka hem den här, härom dagen! Fy på mig! Men den är ju så läcker! Om det inte syns så är den elektrisk. Köpte den från denna fina butik. Snabb leverans och fint packat, kan rekommenderas!

Så nu lyser denna på paradplats i mitt stora fönster i vardagsrummet. Det känns som jag tjuvstartat julen i år. Jag har även satt upp min Nusnäs hjärtformade ljusstake för någon vecka sedan i köksfönstret (se bild i vänsterkanten). Men dessa ljusstakar är ju egentligen inte så extremt juliga - men oh så stämningsfulla!
*

Nu har jag en helg framför mig (nåja, 1,5 dag kanske) då jag kan göra preciiiis vad jag vill. Nåja, nästan i allafall. Skall packa litet teer åt några kära kunder, men det är ju bara roligt. Annars är jag i princip helt lös och ledig. Gräsänka över helgen!!! Resten av TEFROSSA-familjen drog söderöver för att hälsa på kusiner. Familjen är mig mycket kär, men det är oh så skönt att få rå sig själv några dagar. Tänk bara att krypa upp i soffan och titta på film när man vill utan att någon stör! Äta mat framför TV:n. Och att läsa en bok så länge man vill! Och att soooova så länge man behöver! Mmmmmmm..... Det gjorde jag tydligen i morse också...hehe.

Så jag bryr mig inte ett squatt om att det regnar och är grått faktiskt.
*
Ett litet tips såhär inför julen:


Om du vill ha ett ovanligt julkort som du kan skicka till någon (blivande?) te-älskare så kolla in detta! Ett julkort fyllt med gott Rooibos-te med vaniljsmak! Klart udda och användbart, eller hur? Finns några stycken i butiken.

Ha en riktigt skön helg i novemberrusket!tisdag 10 november 2009

Juldoft

Jag är väl inte sådär vansinnigt tokig i julen som sådan, men väl barnsligt förtjust i juliga dofter! Därför njuter jag som få nu, för hela vardagsrummet svämmar över av de nya julteerna som kommit hit. Och så måste man ju smaka av dem alla, så jobbigt så...

Jag kan säga att årets julteer inte direkt går av för hackor. Några är "nygamlingar" som fanns även förra året; Lussete, Glöggte 1 (nu finns även Glöggte 2!), Mandel & Rimfrost (förra årets absoluta favvis!), Julbock, White Christmas, Röda Mulen (har jag glömt någon?).


De nya är dessa:

Glöggte 2 - (bilden ovan, kunde inte hitta på något fantasifullare namn... det är ju ändå ett glöggte!) - svart te med granatäppleblommor och apelsinbitar som är smaksatt med glögg.


Grön Jul (bilden ovan) - senchate med kanel, vita äppelbitar, mandel, nejlikor och smaksatt med bl a pepparkakor!

Röd Jul i Haga (bilden ovan - Ekologisk rooibos med päron, plommon, russin, äpple, kanel, ingefära, röda pepparkorn och smaksatt med bl a ugnsbakade äpplen. Det låter ju gott och det är det också!!! Kul även med ett ekologiskt julte. Jag håller ögonen öppna efter fler sådana.


'
Sen har vi en "Dark Horse" eller vad jag skall kalla det för, och det är Julknäkt! Det är ett te som inte är riktigt "identifierat" ännu. Leverantören hävdar att det är ett rooibos-te, men jag hävdar att det är svart.... Skumt, eller hur? Men kan bli "knäkt" för mindre. Vi får tillsätta en utredning angående detta tror jag. Jag får återkomma när vi har blivit klokare. Men gott är teet inte desto mindre!
'
Skynda fynda julte och "get into the spirit"!

söndag 8 november 2009

Efter så mycket slit.... äntligen är jag där!

Var då?? undrar ni... Jooooo, sök på "te" på och vad får ni se?? Jo, TEFROSSA ligger snyggt och prydligt, MITT på SIDAN ETT!!!
Ursäkta, men jag blir alldeles upphetsad. Detta är sensationellt. Som jag har kämpat för detta, ni anar inte.
'
För ca 1,5 år sedan så låg jag på typ sidan 257 när man sökte på detta ord. Jag har bedrivit forskning på avancerad nivå för att utröna vad det är som gör att jag ligger på sid 257 och Kalles-blogg-som-uppdaterades-1997 ligger på tredje plats uppifrån på sid 1.
'
Jag har enligt konstens alla regler skrivit in sökord, skaffat länkningar etc etc och allt annat man skall göra för att bli så sökbar som möjligt. Allt har enligt experterna varit så perfekt, men ändå låg jag under mycket lång tid på sid 6-10 och stampade.
'
Kanske har allt detta slit äntligen burit frukt. Jag har lyckats med detta helt för egen maskin utan massa dyra "sökmotoroptimerarföretag" som bara vill ha 12000 i månaden för att jag skall ha 80% chans att hamna på top30 på Google. För döm om min förvåning när jag av ren slentrian råkade googla på "te".
'
Ohhhh, sweet! Kan detta vara genombrottet?

Måste genast fira med TE!!!

fredag 6 november 2009

Apropå Idol...

... och världens bästa låt.

Vet inte om detta är den, men det är iallafall en ruggigt bra och stämningsfull låt som jag skulle välja ifall jag kunde sjunga och var med i IDOL! GÅSHUD!!!
Klicka på bilden och njut.

Första Cypernrapporten - Cap Greco

Denna gråa novembermorgon bjuder jag på litet bilder från det salta Medelhavet.
Översta bilden visar utsikten från Cap Greco, Cyperns östligaste spets, mot Ayia Napa. Vi tog en cykeltur dit upp med barnen en av de allra varmaste dagarna. Det var runt 30 grader, men alldeles underbart. Uppe på "toppen" var det nästan helt vindstilla och TYST. Så skönt efter allt trafikbuller och annat oljud nere i stan.
Här leker gubben och sonen bergsgetter på klipporna.
Härliga dofter kunde man också förnimma från all tålig växtlighet i detta oftast stekheta och ökentorra klimat.
Detta är (tror jag) en pistaschbuske! Rätta mig om jag har fel.
Såhär högt upp är det.
Och såhär kan markvegetationen se ut där uppe i torkan.

Fortsättning följer...

****


Nu över till något allvarligare.

En artikel i Aftonbladet häromdagen berättade om att insektsgift hittats i många påsteer som säljs på ICA. Artikeln kan läsas här.

Jag har kontaktat mina televerantörer och hört mig för hur det förhåller sig med deras teer. Hittills har jag fått svar från en av dem, som bedyrar att inga gifter finns i deras teer! Jag kommer att rapportera här vad de andra grossisterna har att berätta.
Spontant känner jag mig inte orolig alls för detta. Skulle det mot förmodan finnas gifter i teerna rör det sig ändå om spårämnen som långt ifrån når upp till de svenska gränsvärdena. Så fortsätt ni lugnt att dricka det nyttiga gröna teet!
Ha en skön fredag!

torsdag 5 november 2009

Fick en brevbomb...

... av den kära Jenny! Det kallar jag en uppmärksam och omtänksam bloggläsare och en superkund!
Jättekul också att hitta annat än bara räkningar i brevhögen när man ramlar hem från Arlanda! Tusen tack till dig, Jenny! Bra initiativ!
Och jag kan säga att chokladen har provätits och jag ger den.....
.... 4 av 5 teblad!!!!
Den var jättegod, med alla goda julsmaker; kanel, nejlikor, mandel, ingefära och säkert något annat... Enda minuset är att jag kanske hade velat ha chokladen något mörkare... men inget stort minus. Så pröva den ni!
Ha det gott i snöslasket!

tisdag 3 november 2009

Borta bra...

.... men HEMMA BÄST!

Så är det ju förståss.
Även om vår resa varit helt underbar så är det skönt att komma hem och hugga tag i tefirman! Och det är det jag gör just nu, vilket gör att jag inte hinner skriva mer här idag åtminstone.


Men håll ut, så kommer det reserapporter här framöver!
Just nu är det fullt upp att skicka varor till alla fina kunder som beställt och även beställa hem nya julteer. Kommer inom kort!
Ha det bäst så återkommer jag snarast möjligt!