torsdag 29 april 2010

Dofter påverkar vår sinnesstämning!


”Scenterior design” (att inreda med doft) är hetaste inredningstrenden just nu.
I en artikel i Aftonbladet får vi veta att dofter har stor påverkan på hur vi mår och uppfattar olika situationer.
”Ren tvätt”, ”Rostade kastanjer” och ”Baudelaire” ... är exempel på namn på de alltmer exotiska doftljusen på marknaden. Många dofter är kopplade till positiva upplevelser som finns lagrade i våra minnen. Och det vet parfymörerna som skapar nya, begärliga essenser. Det är ju så: du kan gå på stan och hela världen stannar när du förnimmer en doft. Plötsligt minns du färger, människor och känslor från barndomens sommarkollo ... Och den doften bara måste du ha.
Att doftljus får dig att ändra stämning är inte vetenskapligt bevisat, men helt klart påverkar de människor. Men vad som luktar gott eller inte är långt ifrån en säker vetenskap. Man får prova sig fram och hitta egna favoriter. Alla människor uppfattar doft något olika.
Doftljus kan tyckas dyra, men ofta är parfymhalten mångfaldigt högre i dyrare ljus.
Hos TEFROSSA finns ett stort utbud av doftljus i olika prisklasser. Ljuset ovan, från Dirt Candles, är vårt senaste tillskott och av absolut högsta kvalitet. Jämför gärna vårt pris med NK:s, där ljuset även säljs... Ett ljus som är perfekt som present!

onsdag 28 april 2010

Good News from the Next World

Jag rubricerar ett av mina, på sista tiden, mycket sällsynta blogginlägg, med titeln på ett av Simple Minds många briljanta album. Grymt bra band, kommer lyssna in mig på dem igen, inför vår stundande Skottlandsresa i sommar, för att komma i stämning! De härstammar ju därifrån.
'
Idag har jag blivit piffad och bortklemad av min underbara frisör, minuter som är värda varje krona! Kanske lägger jag in en bild på resultatet senare.... Det blev även en skön cykeltur staden tur o retur, härligt! Sitter nu hemma och passar lilltjejen som är litet halvkrasslig, inget allvarligt verkar det som. Vi får litet mamma-dotter-tid, vilket är mysigt.
'
Här nedan litet kul te-fakta, något som borde hamna i Guiness Rekordbok:

Vore ju nåt att testa i Globen, helt klart, eller??? Var ligger bollen tros? Nationella te-rådet kanske? Blir till att grunda ett sådant först då, puh. Inte just idag kanske....
'
Ja, rubriken löd ju Good News... etc. Det är nya teer på ingång nu! Fick just en laddning idag från min favoritleverantör. Spännande värre. Har inte hunnit lägga ut dem i butiken ännu, måste ju förståss provsmaka dem innan. Men jag kan säga att det är några avancerade sorter jag kommer erbjuda denna gång, förutom några nya "vanligare" sorter. Bl a har jag tagit in en s k
'
Darjeeling First Flush,
'
från plantagen Runglee Rungliot. Darjeeling är ju prisad som teernas champagne, med sin ljusa färg och blommiga, örtiga arom som också kan påminna om en muskatell. Även om det är ett svart te så är det endast lätt oxiderat, ungefär som ett oolongte. First Flush (första skörden) plockas i mitten av mars efter vårregnen. Det är de första, ljusgröna bladen som anses allra bäst. Detta te är dyrt och eftertraktat p g a av att bladen innehåller mycket näringsämnen och smak som de samlat på sig under vintern som är tebuskens viloperiod. First Flush har, när det bryggs en mjuk, mycket ljus färg, lätt arom och mild strävhet.
'
Ett annat, betydligt "enklaree" te jag idag har provsmakat och njutit av är det svarta teet
'
'
med smak av hallon, jordgubbar, svarta vinbär och björnbär. Det är dekorerat med bl a fläderbär och smakar som en svensk skogsbärskavalkad! Friskt och fylligt! Ser ut som nedan...
I


Det var litet av vad jag hade att bjuda på idag. Fler nyheter kommer inom kort!

Passa på att dricka mycket te. Det värmer gott en kall Valborgshelg!


onsdag 21 april 2010

Vi har en lycklig vinnare!!!

Ja, så är det. Äntligen har TEFROSSA fått sin tusende order! Rätt imponerande, eller hur? Nu är det bara att gå vidare mot de två tusen... Återkommer förstås med en ny tävling då, och säkert långt innan dess också...
'
Den som råkade lägga order nr 1000 är ingen mindre än....
'
TA-DAAAAA!
'
Anna F från Lidköping
'
STORT GRATTIS!!!!
'
Hela Annas order blir helt kostnadsfri och är på väg till henne JUST NU!


Tack till alla er som prövade lyckan.... Better luck next time!!

tisdag 20 april 2010

Ny tävling för tesugna!

Min kära bloggvän Sandra, alias Pysselkiisen, har varit vänligt och ordnat en tävling där man kan vinna många fina priser från TEFROSSA-butiken! Tävlingen pågår ända till den 8 maj och ni går in HÄR för att delta och även för att besöka Sandras fina blogg!

Ha en fortsatt bra dag, alla tevänner!

måndag 19 april 2010

Livet just nu

Jag går just nu igenom en mycket svår tid i mitt liv som kräver mycket energi och tankar. Jag är ännu inte redo att berätta öppet om vad det handlar om, men det kommer nog längre fram.
Jag kan i allafall bjuda på en fin bild, tagen på vår påskresa till Texas. Ett blommande blåregn (Wisteria):
En underbar klätterväxt, som även har en helt fantastisk doft. Jag försöker odla den här hemma mot en södervägg, men.... värmen här uppe i norr orkar liksom inte få fram den fulla potentialen hos den här växten. Den har blommat EN gång, typ i slutet på sommaren, men då var den VIT!?! Vet att det fungerar med wisteria i t ex Skåne.
'
Här är senaste nytt hos TEFROSSA - Dirt Candles!


Dirt Candles är doftljus av MYCKEt hög kvalitet och med lång brinntid. De har enbart ekologiska ingredienser från början till slut. Sojan som vaxet tillverkas av är ekologiskt framställd i Oregon, USA och garanterat inte genmodifierad. I ljusen använder man eteriska oljor, växtingredienser och vekar av ren bomull. De har återvunnet förpackningsmaterial, utskrifterna sker med sojabläck och etiketterna är gjorda av majs.

Sen kan jag ju tillägga att de doftar alldeles överjordiskt gott. Min favorit är Best Friends, med underbara blomdofter. Vad sägs om hibiskus, tulpaner, hyacint, jasmin, gardenia, ros och lavendel??

'

En liten påminnelse om tävlingen TE TILL TUSEN! Jag kan bara säga att det är nära nu, det bränns, så vad väntar ni på??? Tag chansen!! Den kan löna sig rikligt....

'

Önskar alla vänner en härligt solig och varm vårdag!torsdag 1 april 2010

Några sanningar om te samt PÅSKLOV!

Va???? Har det verkligen kommit ett nytt inlägg på DEN HÄR bloggen???
'
Ja, jag är djupt medveten om att bloggen tynar en del nu... Inte min mening, men det finns andra saker som engagerar mig en del och som jag inte kan avslöja ännu. Men jag har ändå ambitionen att uppdatera här regelbundet och bidra till det allmänna nyhetsflödet vad gäller den ädla drycken vi alla älskar så mycket! Så än slipper ni mig inte!!
'
Jag gör det enkelt för mig och presenterar några fakta om te som jag tyckte var intressanta.
T ex denna:
Man håller alltså ifrån sig förkylningar lättare om man är dricker mycket svart te. Det låter ju bra! Fast jag kan inte säga att jag märker det supermycket. Jag dras med en virus sen ett par veckor tillbaka, den har envist bitit sig fast, i form av hosta och lätt trötthet. Men jag tror den är livshotad, nu när våren är på väg!!
'
Vi får även veta detta om Pu-Erh-drickare:


Låter väldigt vetenskapligt, eller hur ;-). Men litet kul ändå... i stället för att läsa horoskopet så kan man ju rannsaka vilken tesort man föredrar så får man veta allt om hur man EGENTLIGEN är.
*
Nu kommer det förmodligen att bli rätt tyst här på bloggen under ca en veckas tid. TEFROSSA-direktionen skall nämligen med familjen på en liten påsksemester. Vi skall ta oss ändå över Atlanten och möta våren (mera sommaren..) i Texas!
'
TEFROSSA-familjen har ju ett förflutet som Texasbor ett par år runt Millennieskiftet. Där föddes den lille te-generalen också, som nu äntligen skall få se sina första hemtrakter. Gissa om han är upphetsad för det!
'
Våldsamt kul skall det bli och som sagt skönt att känna sol och värme för första gången på länge... Bikinin skall ner i väskan ögonaböj! Det blir en vecka full av nostalgiska återseenden av människor, miljöer, platser och företeelser! Kanske kan jag även hämta litet inspiration på te-området. Jag har planer på att uppsöka något te-rum. Men vad jag hört av kunder så är utbudet av gott te i USA rätt magert... märkligt egentligen! Vilken marknad att ta sig an! Hittills har jag faktiskt en kund i USA!
'
Så håll ut alla kära läsare och även alla te-kunder! Det går utmärkt att lägga beställningar på hemsidan men jag kan inte leverera något förrän jag kommer hem igen, efter den 10 april. Jag hoppas på ert tålamod och överseende med detta!
'
Jag önskar er alla fina en
RIKTIGT GLAD PÅSK!
PS. Missa inte tävlingen om en te-bricka och teburk hos Emma!