tisdag 22 juni 2010

Bloggsemester på obestämd tidPå sista tiden har det kännts motigt att blogga och nu mer än någonsin. Det avspeglar sig väl också på läsarsiffrorna som varit extremt låga. Det känns tråkigt och gör det ännu motigare, en ond cirkel. Orsakerna till detta är många tror jag. En ganska omtumlande vårvinter som fortfarande ger "efterskalv" rent privat. Det går tungt med affärerna, förhoppningsvis enbart beroende på lågsäsongen. Men jag hänger i än så länge, tänker inte ge upp ännu. Jag får göra en utvärdering framåt hösten. Förr eller senare vill man ju ha litet konkret lön för mödan, för allt arbete jag lägger ner på butiken. Ännu har jag inte fått känna på detta, även om det värmer oerhört när jag får veta att mina kunder blir nöjda och glada. Tack snälla ni för det!Men som sagt, nu tryter inspirationen och jag känner att jag sjunker ner ytterligare ett pinnhål i svackan. Det är nog mycket sviterna av det som hänt tidigare som nu gör sig påminda. Så jag behöver litet andrum och tillfälle att ladda batterierna. Då passar jag på att göra det nu, eftersom det ändå är så lugnt här, i min del av bloggosfären. Det kommer förmodligen inte ens märkas. Men jag hoppas jag kan samla kraft för att återkomma snart, för det är ju så roligt, när det verkligen funkar som det ska!
'
Däremot: butiken är självklart öppen som vanligt hela sommaren!
'
Det var väl allt jag ville ha sagt.
'
Önskar alla Er en härlig sommar!

söndag 20 juni 2010

Vi har en vinnare!

Hastar in med ett inlägg - det är bråda tider här, har huset fullt av tonåringar på besök, puh! Och i morgon blir det 90-årskalas hos svärmor... så nog har man att pyssla med. Men jag har iallafall hunnit utse en mycket värdig vinnare i bröllopstävlingen! Vinnaren är ingen mindre än
Trettielva med bloggen med samma namn!
Stort grattis till dig och tack till alla andra som deltog med så trevliga kommentarer!

lördag 19 juni 2010

Kungligt bröllop i Stockholm idag

GRATTIS VICTORIA OCH DANIEL!Vinnare i bröllopstävlingen utses senare i kväll....

fredag 18 juni 2010

Stockholm Green Festival


Boka in 15-16 juli i almanackan för då går den första Stockholm Green Festival av stapeln i Kungsträdgården i Stockholm! Ett evenemang som är tänkt att inträffa årligen. TEFROSSA kommer vara med och visa upp sina ekologiska och rättvisemärkta varor. Kom in i vårt tält för en skön paus i festivalyran och smaka litet te!
Såhär presenterar sig festivalen själva:
Välkommen till Stockholms första gröna festival! Under två intensiva dagar kan du uppleva en stor folkfest med mycket nöje, sommarglädje och ett underhållande program för hela familjen.Låt er inspireras av ett brett och grönt sortiment och ta del av musik, dans, teater, modevisningar, föredrag, tävlingar och roliga aktiviteter för alla åldrar. Välkommen till ett rent nöje!
Vi ses då!

söndag 13 juni 2010

En dag som idag


... övar jag mig i den sköna konsten av att "bara vara", eller mindfulness, som det så fint heter. Jag har "nöjet" av att vara helt allena ett helt dygn (ovanligt när man har familj och små barn) och då skall jag faktiskt bara göra sånt som faller mig in... Hittills har jag lyckats ganska bra. Det är ju inte helt lätt det här, det finns ju mycket annat som drar.
Vädret har en positiv inverkan, det känns berättigat att vara inne och slappa när det är grått och regnigt ute, även om det ju faktiskt är nästan 20 grader, såg jag. Men liiitet dåligt samvete har jag eftersom sittande vid den här burken tagit upp så stor del av min dyrbara tid... Men det kanske är just det jag behöver göra, vem vet?? Jag tänker inte döma mig själv idag.
Så, tillbaka till "korkeken" med mig... Skall sjunka in i en bra och spännande bok strax.
Skön söndag på er alla helglediga!

måndag 7 juni 2010

Bröllopstävling

Näe... måndag och litet smådeppigt känns det. Fy! Jag får hitta på något uppiggande. Ja, jag vet! En tävling.
EN BRÖLLOPSTÄVLING!!!
Stockholm är ju från och med igår i komplett festyra, ända fram till Dagen D, dvs den 19 juni. Såhär ser förresten den "officiella" bröllopsserie-tekoppen ut:
Det skulle ju varit kul att sälja den här, men tyvärr kära kunder...
Däremot erbjuder jag den här söta teburken med kronor i guld på, som jag kallar Victoriaburken:Den tänkte jag ta och lotta ut! Det är en liten burk som rymmer 25 gr te och vinnaren får den fylld med det gröna teet Jordgubb & Champagne som syns på bilden.

Idag känner jag inte för att krångla till allt så mycket utan vi gör det enkelt för oss. En kommentar nedan och du har en lott. Länkning med bilden på burken i din blogg och du har två lotter... Dragning sker den 19 juni, förståss!

LYCKA TILL!fredag 4 juni 2010

Fjäderbröllop

...firar jag och maken idag. Det betyder 16 år som gifta...hjälp vad åren går.

Fira? Ja, förhoppningsvis blir det en tur ut till "platsen för brottet", dvs kyrkan på bilden nedan, Munsö Kyrka på Svartsjölandet väster om Stockholm. Lantligt och romantiskt, med hästhagar runt knuten! En liten picknick vid klockstapeln blir det isåfall. Allt hänger på hur sonen mår, han åkte på en halsinfektion igår och vi får se om han orkar "festa" med oss "gamlingar".*Det är ju brölloptider såhär års (kan väl knappast ha undgått någon ...) och här kommer litet te-tips som sätter guldkant på tillvaron:


Victoriaburken fylld med grönt Jordgubb & Champagne-te:


"Bröllopsteet":Loving Hearts:Jordgubb & Champagne:Önskar er en ljuvligt skön junifredag!
tisdag 1 juni 2010

Ökad försäljning av rättvist inhandlade varor

I Rättvisemärkts senaste undersökning kom det fram att varannan svensk hade handlat rättvisa varor någon gång under förra året. Detta är naturligtvis en fantastisk utveckling och det visar att svenskarna, trots lågkonjunktur, väljer att lägga sina surt förvärvade pengar på just rättvist inhandlade produkter. Dessutom tror handelsbranschen att försäljningen kommer att öka rejält i sommar. När jag köper in varor till TEFROSSA så söker jag extra mycket efter rättvisemärkta och framför allt ekologiska produkter. Jag hoppas och tror att utbudet av dessa kommer att öka betydligt. Just nu har vi ett stort utbud av rättvisemärkt choklad från Divine. Dessutom finns det ett urval teer som både är rättvisemärkta OCH ekologiska, de s k dubbelcertifierade teerna.Jag tisslar och tasslar till sist litet tyst om en av sommarens stora begivenheter -
det ryktas om att en viss tefirma kommer att finnas där, på plats, i Kungsträdgården i Stockholm!!! Förhandlingar pågår...