söndag 24 oktober 2010

Litet ögongodis...

... från Medelhavets största ö bjuder jag på såhär i elfte timmen. I morgon bär det av mot havet, sanden, solen, oliverna och vingårdarna!
Under tiden: Ha så skönt allihopa. Fortsätt tävla och sprid ryktet om tävlingen! Jag siktar på över 100 deltagare denna gången. Få se om det är praktiskt möjligt?!

Som sagt, jag kan tyvärr inte skicka några varor under semestern, men det går bra att lägga beställningar och maila mig om ni har frågor så skickar jag så fort jag kan när jag är åter.
Många hälsningar

Lenafredag 22 oktober 2010

Medans jag är på semester...

...så får ni här en utlottning att sysselsätta er med!
'
Jag menar, jag lämnar ju er mer eller mindre i sticket under två veckors tid vad gäller bloggande och fejsande (kanske ingen större förlust?!) så jag tänkte jag skulle kompensera er litet!
'
Vad man kan vilja är följande. En person vinner en VALFRI burk Fashion Tea, dvs någon av smakerna nedan. 150 gr underbart lösviktste i snygg burk.
'
'
Gå in i butiken och kika på dem, klicka på länken ovan och scrolla ner så hittar du alla tre sorterna.

Vad måste ni göra för att ha en chans att vinna i utlottningen? Jo, det gamla vanliga till att börja med:
'
  • 1 lott för en kommentar här nedan
  • 2 lotter om ni länkar till tävlingen dessutom med någon av bilderna på teerna
  • Bonuslott om ni lägger till er som följare här på bloggen och/eller facebook
  • Ni som inte har blogg eller hemsida, tipsa 3 vänner om tävlingen och tala om att ni gjort det!

'

Det var väl det hele... Tävlingen får löpa tills jag är åter i tjänst som er ödmjuke te-tjänare. Slutdatum alltså 8 november kl 24.00

'

LYCKA TILL! Sprid detta vidare överallt där ni går!

måndag 18 oktober 2010

Missa inte vår utlottning på Facebook

God Morgon!
Jag har fått hintar om att jag bloggar alldeles för litet... suck. Dygnet har bara 24 timmar och man måste ju leva också... Dessutom vill jag att inläggen skall ha litet substans och inte handla bara om hur jag mår just nu. Det kan väl inte vara så kul att läsa om. Då ställer man höga krav på läsarna tycker jag. Näe, kvalitet framför kvantitet! Jag är tacksam för det fåtal läsare jag fortfarande har kvar trots att det inte kommer inlägg stup i kvarten här.
'
Men nu ett litet tips till er trogna läsare. Om det är någon som missat att TEFROSSA har ett eget litet hörn av FACEBOOK så kan jag berätta att det har vi! Och vi ha lyckats få över 200 fans där!!! Detta måste förstås firas och det kommer att bli en utlottning bland alla FB-fans under veckan som kommer. Vinsten är än så länge hemlig, hihi.
'
Men, ni som inte gillar oss på FB än - nu har ni chansen. Skynda lägga till er som fans så är också ni med i utlottningen. Gå in här:


Önskar alla tea-lovers en härlig dag. Här har vi iallafall fortfarande vackert, kallt senhöstväder!

tisdag 12 oktober 2010

De e' mycke' nu

Ja, såhär illa är det väl inte riktigt med mig, men faktum är att det är FULLT UPP just nu i tebutiken. Jättekul förståss, men jag hinner inte blogga. Fast det gör jag ju nu...?!? Nåja, ett hastverk till inlägg måste det bli, så ni vet att jag inte glömt er.
'
Någon vänlig själ på ICA-kuriren hade råkat hitta min lilla butik och en av mina varor och helt plötsligt skulle ALLA ha JUST DEN kakburken... Vilket genomslag den tidningen har, det skall jag komma ihåg... Jag är naturligtvis mycket ödmjuk och tackar och bockar för all reklam jag får. Så roligt att många nya kunder hittar till TEFROSSA! Varmt välkomna ni alla!
'
En annan anledning till att det är litet att stå i är att jag försöker jobba ikapp inför vår resa till en varmare plats om knappt två veckor... Mmmm... längtar!
'
Så ett litet tips till er som grunnar på att beställa... gör det gärna nu och helst innan 23 oktober, för sen blir det leveransuppehåll till efter 9 november! Te-madamen behöver litet semester. Beställningar går förstås att lägga under min semester.
'
Dessutom strömmar nya varor in i butiken i aldrig sinande takt... Det här teet (nedan) är rykande färskt (bokstavligt och bildligt) för det kom in genom dörren för en timme sen! Det är HELT FANTASTISKT!
'
Namnet är Winter House Tea, det är svart och det innehåller förutom svart te, kanel, apelsinskal, kanelstavar, citrongräs, nejlika, rosenblad och kardemumma. Vacker är det också, som synes. Jag funderar på att använda det som potpourri/dekoration i en skål där det får stå och sprida väldoft.
'
Jag lägger strax in det i butiken. Glömde jag säga att det var gott? Det ÄR gott och mycket värmande! Ett riktigt julte.
På återskrivande igen... måste bara packa packa packa packa....


torsdag 7 oktober 2010

Bokbloggarna skriver om te

Tedrickandet har uppmärksammats ordentligt bland bokbloggarna på sistone, kanske ingen slump. Att dricka te och läsa böcker är ju en oslagbar kombination, om jag får säga det själv. Det har diskuterats flitigt huruvida man skall använda påste eller löste, hur länge teet skall dra, om det skall vara svart eller grönt eller... om man skall ha mjölk i teet etc etc.
Något som dryftats en del är om lösviktste är dyrt eller ej och hur ofta man kan unna sig det... Här måste jag få göra ett bidrag i debatten.
Visst finns lösviktsteer i ALLA prisklasser. Från lösviktste på ICA à 14,90/hg till Darjeeling First Flush för 450 kr/hg men däremellan finns otroligt mycket prisvärt lösviktste. För det första så kan man inte jämföra påste med lösviktste. Eller visst kan man det, och då upptäcker man ganska snart att lösviktsteet är vida överlägset. Påste är ju väldigt finkorningt och blir snabbt starkt och beskt. Det beror på att det tillverkas av krossade teblad (bottenskrapet i säckarna när teet skördas) till vilka man tillsätter både smak och färg (!) för att det skall se bra ut. Teet hanteras väldigt mycket vilket gör att det mesta av den ursprungliga naturliga smaken förstås har dunstat bort.
'

Ett lösviktste av litet högre kvalitet däremot packas på beställan. Dessförinnan förvaras det i luft- och ljustäta kärl så doft och smak bevaras så länge som möjlligt. Jämför gärna aromen och smaken på ett lösviktste från t ex TEFROSSA med ett ICA-lösviktste (där 100 personer redan gått och lyft på locken och sniffat i butiken) och ett påste. Ni kommer förstå skillnaden.

Om vi övergår till själva prisfaktorn så tycker jag nog att även den går att försvara. T ex så är lösviktste drygt. En 100 grams påse räcker till ca 75-100 koppar te! Intervallet beror på att vissa te är lättare än andra eller behöver doseras starkare för att smaka tillräckligt bra. Smaken är också olika. Men även om vi räknar "snålt" och säger att påsen räcker till 50 koppar te så blir det ju bara 60 öre för en kopp te om teet kostar 30 kr för 100 gr eller 80 öre/koppen för ett 40 kronorste. Rätt överkomligt, eller hur?


Så unna er den "lyxen" av ett riktigt bra te... Det finns annat man kan snåla in på som har större effekt på hushållsbudgeten.
*
Allvarsord i dagen blogg minsann, hehe. Japp, den kan behövas.
'
Nu skall jag springa ut en stund i blåsten, innan regnet når de östra delarna av stan.
'
Ha en go' tedag i rusket!måndag 4 oktober 2010

Lyckans fe


Jag kan väl behöva en sån kan jag tro. Varsågod också, alla som känner sig manade.

Tävlingen avslutad!

Tack för allt engagemang i Hösttävligen!! Fler tävlingar kommer, som vanligt!
'
Jag har, med hjälp av slumptalsgeneratorn, dragit en vinnare och det blev.....
'
Nina C
(utan blogg och mail)
'
GRATTIS!!
'
Maila mig på info(a)tefrossa och tala om vilket te du vill ha och din adress så kommer vinsten på posten.
Ha en skön dag i blåsten allihopa!

söndag 3 oktober 2010

Cup of Life


Tea is a Cup of Life.
Anonymous
*
Gå ut i den härliga hösten och njut av livet! Själv skall jag kika i skogens skafferi om det finns något gott...
'
Och missa för sjutton inte tävlingen! Sista dagen idag!
'
Vet ni om att ni kan följa TEFROSSA på Facebook? Blir det tillräckligt många följare (läs 200 st) där så lottar jag ut något fint.