måndag 23 maj 2011

Bokbloggstävling och många nya teer!!

Jag har haft fullt sjå i helgen med att prova mig igenom alla nya teblandningar som bara dykt upp här på min tröskel! Ett kärt besvär. Jag blev ju nämligen så inspirerad av alla fina tips som blev resultatet av tävlingen hos Maria med bloggen Längtans Hem nyligen. Vad mycket goda teblandningar man kan göra! Ja, ni kan ju se själva i butiken, under Nyheter. Jag har kanske inte hunnit lägga in alla nya när just Du klickar dig in... Men de kommer snart. Just nu nöjer jag mig med att fresta med denna nya - Tefrossas Hallon & Viol! Jag säger bara:

GODIS!

säger jag bara.

Den doftar stort av GODIS! Den smakar.... faktiskt... hallon & viol! En bra kombination verkar det som. Och ett vackert te är det, som ni kan se. Prova själva, detta blir man inte besviken på.
*

Nåväl, nog om det. Jag är så glad att jag fått förmånen att ha en tävling hos en bokbloggare, nämligen Jessica med bloggen Bokbabbel. Hon firar 6-årsdag som bloggerska och lottar då ut den fina burken Bibliotek från TEFROSSA till en lycklig bloggläsare. Passa på att ta chansen hos Bokbabbel!


Ha en go' måndag ni alla fina!

torsdag 19 maj 2011

Teblandning pågår

Helt plötsligt fick jag massor av uppslag och idéer på nya spännande teblandningar! Tack för det Maria, med bloggen Längtans Hem! Hon ordnade ju en tävling som gick ut på att beskriva sin favoritteblandning... Och där snappade man ju upp ett och annat. Endast fantasin sätter gränserna! Så nu är några nya spännande blandningar på väg in i butiken... längtar!
*
En blandning som genast kittlade mina smaklökar bara av blotta tanken på den, var Sofias (bloggen Hildas Hem) blandning:
Te med rabarber, kanel och vanilj!
En sån blandning måste vi ju förstås ha, så den är i produktion nu... mmmmm!
Grattis Sofia!
PS. På lördag börjar en tävling med bok- och bibliotekstema i samarbete med en bokblogg... mer info kommer.

lördag 14 maj 2011

En skön majmorgon

Idag kände jag att jag ville skriva litet och framförallt visa litet bilder från denna fina morgon. Såhär års försöker jag alltid ta en stund i trädgården på morgonen för mig själv. Jag, en kanna te och en god bok! Fåglar som kvittrar. Vattnet som porlar stilla från Raffaellas spann. Vita blomblad från körsbärsträdet som singlar ner på den illgröna gräsmattan. Den friska luften. Tystnaden innan området vaknar till och alla måste ut och rasta sina bilar.

DET är livskvalitet för mig.

Igår slog äntligen magnolian ut. EN blomma blev det i år. Kvalitet, inte kvantitet står denna växt för. Skyddad och pjoskad med, ändå kan man inte ta den för givet. Men oftast blir det minst en blomma varje år. Och vilken blomma, vilken färg!Solgula är även dessa mina favoritprimulor.

Och det kära gamla körsbärsträdet, barnens lekträd, som står i ljuv blom nu. Vilken underbar tid det är. Det är den här årstidsfasen man lever för. Givetvis finns det mycket fint under andra årstider! Men det är kontrasten såhär års. Mot det döda och gråa från vårvintern till det här livgivande, sprängfyllda som växer så det knakar och vet inte hur mycket det skall kunna dofta eller spraka! Njut!

*
Grattis lilla pappa! Idag skulle du blivit 90 år. OJ! Jo, det är sant. Jag hälsar på dig en stund idag i minneslunden.