fredag 30 september 2011

Att drunkna i te
Idag har jag att göra. Jag har köpt på mig en hel del under hösten och det verkar som om alla te-leveranser har bestämt sig för att dyka upp på min förstukvist JUST IDAG. Jätteroligt på sätt och vis men det blir litet ketchupeffekt av det hela. Får litet lätt panik och känner att jag storknar av te... Näe då, bara skojar! Jag får anta en litet norrländsk ansats och ta en sak i sänder. Till slut blir det färdigt. Jag har ju bara den där litet lätt pedantiska ådran att göra undan det jag har som behöver göras undan och det stör mig när jag inte kan det. Dessutom är det ju sommar idag igen och då MÅSTE man ju njuta!

Så en gör så gott en kan.

Njuta skall jag av de nya teerna iallafall. Gud så spännande. Eller vad säger ni om...*kikar på beställningslistan, tar ett i mängden*... Baked Apple, svart te.... eller grönt te med fikon och vanilj... ujujuj... You're in for something really special here, tea lover!

För er som gillar ljus så finns det en del nyheter på hemsidan och det kommer fler.

T ex detta lyxiga, men prisvärda doftljus med doft av Earl Grey-te! Jag har nämligen försökt hitta ljus med tedofter till butiken. Tyckte att det kunde passa... Här hittar ni kategorin med ljus med tedoft som kommer att fyllas på vartefter.

Näe, nu gäller det att simma lugnt i te-ångorna!

Ha en skön fredag och en underbar helg!

*Tea Lady*


onsdag 28 september 2011

Vad hände?

Idolnörd som jag är så brukar jag följa tävlingen slaviskt. I går råkade jag missa det mesta p g a trevligt besök i hemmet! Men jag såg iallafall den här tjejen, Amanda:


Ojojoj, vad hon var bra! Vilket scenspråk! En komplicerad låt också. Så döm om min chock när hon inte gick vidare. VA?? Hon måste, hon bara MÅSTE, bli juryns Wild Card. Eller hur???!!!

*

På TEFROSSA-fronten så pågår hembeställning och inknöande på lagret av diverse nya och gamla varor... Jösses, lagret börjar bli för litet - panik! Skall åka till IKEA och köpa lagerhylla men var skall den få plats?? Det löser sig väl.

Igår fick jag hem en halvpall från Affari som har så fina ljus och annan inredning. Det enda jag hunnit få in i butiken är dessa underbara stearinljus:


Det första som slog mig var DOFTEN! Snacka om "doftljus". Den bästa doften på ett ljus enligt mig. Äkta stearin. Varken mer eller mindre. Den för med sig fina minnen om jular förr etc.

Mer nyheter kommer snart!

Ha det fint!

tisdag 20 september 2011

En höstnatt

Pröva ett doftljus en höstnatt....


Med doft av kanel, grädde och höst...

måndag 19 september 2011

Grattis!! Vi har en vinnare!

Jag säger ett stort och varmt GRATTIS till....
'
'
'

ejmis


med bloggen med samma namn.... (fin blogg förresten, mycket pelargoner bl a... ;-)

Hon hade Alla Rätt och lyckades dessutom befinna sig på rätt ställe vad gällde slumtalsgeneratorn som jag använde mig av.

Grattis till ett presentort på 300 kr hos www.tefrossa.se!!!

(Sorry, sorry, hugan min vän....! Visst var det din tur, men det kommer fler chanser.)

*

Så var det med det. Jag tackar alla som deltagit och är så tacksam för alla nya trevliga följare av TEFROSSA på bloggen och Facebook! Kul att ni hittat hit! Fler tävlingar kommer.

*

Idag vräker regnet ner här, perfekt teväder. Sitter just nu med min andra kanna Pepparkaka, svart te. Det är ju sååå gott, tycker jag.

Jag skall idag fördjupa mig i en, för mig, riktigt "porrtidning". Jo, jag kallar den det, även om den är rätt så oskyldig. Det är nämligen en väldigt tjock katalog med bara en massa goda teer som man kan ta in och en massa snygga foton på glossigt papper! Skall bli så kul och jag kommer välja ut ett antal godbitar att ta hem till er.

Annars har jag varit rätt busy de senaste veckorna med att packa upp nya varor och lägga in i butiken. Massor av nytt har kommit in. Ni får helt enkelt titta in själva och se! T ex finns ny och nygammal god choklad, honung, skorpor, burkar, havtornskarameller och inte minst nya goda drickchokladstickor som sålde som smör tidigare i år. Så välkommen in att njuta med ögonen...! Ni hittar allt här!

Ha en fin dag i höstvädret!
torsdag 8 september 2011

OJ, "tryckfelsnisse" har varit framme...

Angående den goda men dyra chokladen i förra inlägget... Min leverantör höll tydligen på att mixtra med sin hemsida för helt plötsligt var chokladen "betydligt billigare".... Nu kommer den kosta "bara" runt femtiolappen för en kaka... Bättre så? Gör det någon skillnad? Kanske.

Hur dyr kan choklad få bli?


Jag har varit på chokladprovning och smakat en underbart god choklad, Esmeraldas Milk från Original Beans. Företaget har en mycket bra filosofi och det är att återplantera ett träd i regnskogen för varje såld chokladkaka. Behjärtansvärt och nytänkande, absolut! Något som jag gärna skulle vilja stödja.

Det finns fyra olika smaker på deras choklad, som alla görs på bönor från vilda chokladträd! Dessutom finns inga smaktillsatser, typ vanilj, i chokladen, enbart kakaosmör och socker från sockerrör. Esmeraldas Milk är visserligen en mjölkchoklad, men innehåller hela 42% kakao. Detta märks inte, den har en mycket mild, söt och balanserad smak utan det minsta lilla beska. Smaken är helt underbar, man förnimmer honung och kola och en liten, liten antydan till salt. En gnutta havssalt har tillsatts men det är inget som dominerar det minsta. Jag skulle gärna vilja äta mer av denna superfina choklad och ta in den i butiken och sälja vidare. Men jag tvekar....

Varför? Jo, priset! Visserligen vill vi betala mer för kvalitet och behjärtansvärda ändamål men ändå? Skulle jag ta in denna och få något som helst vinst på den så måste priset till mina kunder ligga på över 100 kr per chokladkaka (70 gr). Det tycker inte jag känns schyst.

Vad tycker ni som läser? Skulle ni kunna tänka er att betala så mycket?