torsdag 20 oktober 2011

Semester
Just såhär har jag tänkt att min tillvaro skall se ut de närmsta två veckorna. Vi får väl se om jag lyckas, men ett visst inslag av detta tema skall jag väl lyckas med. Skall bli skönt och välbehövligt.


Under tiden så påminner jag än en gång om att jag inte kommer kunna skicka ut några leveransen före 4 november, men ni är hemskt välkomna att lägga beställningar och jag skall försöka vara tillgänglig på mail då och då. Tar även med mig bokföringen till poolen, man måste ju jobba litet också :)

Ha det riktigt gott nu så tar vi nya tag i november!

torsdag 13 oktober 2011

Fikon, rött vin och kanel

Jag fick en angenäm fikastund idag efter min promenad i blåsten. Denna godsak stod nämligen på min förstukvist (tillsammans med några kompisar). Var ju tvungen att smaka.... Det var.....

GOTT!


Längtan
Åh... nu börjar jag komma i stämning för vad som händer om en vecka... Vi åker nämligen tillbaka till denna underbara plats för åttonde året i rad... Kan det bero på att, åtminstone så här års, så är det Paradiset på jorden? Det skall bli så gött!

***

För er som går i valet och kvalet på om ni skall beställa något från TEFROSSA så kan det vara bra att veta att mellan 21 oktober och 4 november kan jag inte skicka några beställningar. Men beställ gärna innan den 20 oktober så hinner jag skicka innan jag åker. Annars går det bra att beställa när som helst, bara att ni vet att ni får varorna så snabbt jag hinner skicka dem när jag kommer hem igen. Jag kollar även mail på plats ifall det är något ni undrar.

Här får ni ett te-tips: Tefrossas Hallontryffel, svart te. Jag har länge funderat på om hallon och choklad inte vore en utmärkt kombination att smaksätta te med... Och det var det verkligen. Smaka!

Det finns massa nytt i butiken, både ljus, te (många ekologiska!), marmelader, tejulkort, tesilar etc... Det kommer även att droppa in mer nytt vartefter tiden går, var så säkra!

Önskar er en skön och förhoppningsvis solig oktoberdag!

lördag 8 oktober 2011

Att upptäcka poesi

Tack, Tomas Tranströmer för att du fick mig börja våga upptäcka poesi.


Det blå huset
Prosadikt från Det vilda torget från 1983.

"Vi vet det inte,
men anar det:
det finns ett systerfartyg till vårt liv,
som går en helt annan trad."Preludium
Första dikten i den första diktsamlingen

"I dagens första timmar kan medvetandet omfatta världen
som handen griper en solvarm sten."

Ur 17 dikter (1954)