tisdag 22 juni 2010

Bloggsemester på obestämd tidPå sista tiden har det kännts motigt att blogga och nu mer än någonsin. Det avspeglar sig väl också på läsarsiffrorna som varit extremt låga. Det känns tråkigt och gör det ännu motigare, en ond cirkel. Orsakerna till detta är många tror jag. En ganska omtumlande vårvinter som fortfarande ger "efterskalv" rent privat. Det går tungt med affärerna, förhoppningsvis enbart beroende på lågsäsongen. Men jag hänger i än så länge, tänker inte ge upp ännu. Jag får göra en utvärdering framåt hösten. Förr eller senare vill man ju ha litet konkret lön för mödan, för allt arbete jag lägger ner på butiken. Ännu har jag inte fått känna på detta, även om det värmer oerhört när jag får veta att mina kunder blir nöjda och glada. Tack snälla ni för det!Men som sagt, nu tryter inspirationen och jag känner att jag sjunker ner ytterligare ett pinnhål i svackan. Det är nog mycket sviterna av det som hänt tidigare som nu gör sig påminda. Så jag behöver litet andrum och tillfälle att ladda batterierna. Då passar jag på att göra det nu, eftersom det ändå är så lugnt här, i min del av bloggosfären. Det kommer förmodligen inte ens märkas. Men jag hoppas jag kan samla kraft för att återkomma snart, för det är ju så roligt, när det verkligen funkar som det ska!
'
Däremot: butiken är självklart öppen som vanligt hela sommaren!
'
Det var väl allt jag ville ha sagt.
'
Önskar alla Er en härlig sommar!

10 kommentarer:

Mia sa...

Så trist med dessa svackor men de kommer och de går som tur är. Alla har vi det lite kämpigt och behöver pauser då och då för att komma igen med nya krafter.

Jag har märkt att det under somrarna bloggas mindre och färre bloggbesök registreras. Det är väl nu man ska försöka passa på att njuta av ljuset och värmen, så att man orkar med en vinter igen sen.

Hoppas att du snart känner dig piggare igen och att vi får återse dig även på bloggen framöver. Läsarna försvinner inte, vi hittar tillbaka igen så snart du piggnar till.

Hoppas att du får en riktigt mysig midsommar och sommar!

Kram Mia

heavenandearth sa...

Goa du!
Vad tråkigt att höra att livet känns mer ner än upp för tillfället! Jag har oxå märkt att det inte är högsäsong i bloggvärlden precis...

Tråkigt..joo, men kanske ska man, som du, ta sommaren till att göra annat.. Umgås mer m familj o vänner, njuta av lite annat än datavärlden..
Funderar på o göra samma som du..

Men jag hoppas iaf att både din butik o din blogg kommer att fortsätta o att vi får se dig här igen efter uppehållet! Vi läsare försvinner nog inte i första taget, även om vi kan va lite dåliga på o kommentera ibland..

Önskar dig en SKÖÖÖN sommar!!!
Vila o Njut!
Stora Kramen!
Iréne

Elisa Day sa...

Bloggandet brukar gå upp och ner som livet också. Jag har läst alla inlägg här så fort dom kommit, men varit väldigt dålig på att kommentera på sistone. Så i alla fall jag kommer att sakna dig och dina inlägg. Så jag hoppas du kommer igen efter att du hämtat nya krafter. Och jag kommer att beställa te från dig igen så snart lagret är tomt. Är så nöjd med allt jag beställt från dig.

Jag hoppas du kan vila upp dig i sommar och få ny inspiration. kram

hugan sa...

Usch då lät inget vidare...klart det märks om du gör ett inlägg! Jag ser ju på min blogglista när någon uppdaterar. Men..hoppas du kommer till klarhet med ett och annat. Vet inte om jag fattat vad som hänt dig under våren, vet bara att du tidigt sa att det var motigt..Vår&sommar är lågsäsong vad gäller bloggandet. Kanske det även gäller vissa tedrickare? Kan gott tänka mig att det är så..

Ta nu en timeout, hoppas du samlar krafter och kommer tillbaka snart. Vi är här vet du...
Stärkande sommarkramar till dej!

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Välkommen tillbaka när inspirationen kommer tillbaka! Jag har koll på din blogg så jag tittar in så fort du kommer med ett nytt inlägg. Te har jag köpt hos Annie på Annalunda.
Ha en skön semester & vila.
Kram från Eva Linnea

Susanne sa...

Det låter inte roligt alls..Jag märker när du gör nya inlägg för jag har dig på min lista av bloggar jag följer..Lite dålig själv oxå just nu på att blogga..Och även på att kommentera :/..Tror att dom flesta spenderar tid ute i sin trädgård eller på annat nu när solen kikar fram...Och då blir det bloggen som får komma sist..Vet inte vad som gjort dig nedstämd från början,,men hoppas att det blir bättre..Verkar inte så lätt att driva egen verksamhet..Hoppas att du snart mår bättre..Önskar dig en fortsatt trevlig midsommar vecka..Kram från Fare..Susanne

Karin / Livsluft sa...

Hej Annie!

Så tråkigt för dig att du inte mår så bra just nu, oavsett orsak.Det är aldrig roligt att befinna sig i en svacka.Jag känner igen det allt för väl och det drabbar väl oss alla lite nu och då skulle jag tro, på lite olika vis.Förstår att det inte är lätt att vara egenföretagare och få det hela att bära sig och kunna ge utdelning i form av konkret lön.Det fodrar mkt arbete. Naturligtvis sliter det på krafterna också.

Men jag tycker du gör helt rätt som tar lite paus från bloggandet ett tag.:-) Nu är det ju dessutom mycket lägre trafik än annars och det är naturligt och så det ska vara!

Man får passa på att vila, hämta krafter och fokusera på och njuta av sommaren när den är här.Den tiden är så kort, och vi behöver den så väl för att orka med vintern när den kommer.

Så njut för fullt av glädjeämnena runt om dig, goda vänner och annat som kan pigga upp dig. Vi andra finns ju kvar här och återkommer när du är redo, och dessutom njuter vi av sommaren vi med.:-)

Vila för tankarna, att minimera kraven,få lite nya härliga intryck och inspiration, att ta hand om sig själv lite extra, och faktiskt bara få vara också, är saker som kan göra underverk i en trött själ.

Önskar dig allt gott och en underbar och avkopplande sommar, liksom en glad midsommar nu till helgen! :-)
Stor kram till dig! / Karin

Vero sa...

Det låter jobbigt och jag tycker att du gör helt rätt, men du har fel på en sak där, det kommer visst att märkas. Jag följer ju din blogg, men jag vet vart att få tag i dig så det dimper nog ner lite mail till dig.

Sköt om dig nu.

Stor kram,

Marie//Tekla Maräng sa...

Ja dessa svackor är inget som helst roliga. Hoppas att du samlar kraft och mod under din säkert välbehövliga paus.
Det är säkert inte det lättaste att driva egen webshop och många timmar som du inte får något för.
Märker bara att nu under sommaren så bloggas det mycket mindre än vanligt.

Kramar och en trevlig midsommar:))

Gudrun sa...

Hej!
Hoppas att du samlat på dig massor av energi och kraft. Att allt som grusat bägaren är borta och att du får må riktigt bra på alla plan.
Själv har jag tagit det lugnt denna sommar, kommer nog att blogga mindre men fortsätta.
Som dina tidigare vänner sagt, så tror jag också att det är mindre aktivitet på sommaren, vi har så mycket mer att göra då.
Välkommen tillbaka när du har möjlighet.
Kramar från mig.