torsdag 8 september 2011

Hur dyr kan choklad få bli?


Jag har varit på chokladprovning och smakat en underbart god choklad, Esmeraldas Milk från Original Beans. Företaget har en mycket bra filosofi och det är att återplantera ett träd i regnskogen för varje såld chokladkaka. Behjärtansvärt och nytänkande, absolut! Något som jag gärna skulle vilja stödja.

Det finns fyra olika smaker på deras choklad, som alla görs på bönor från vilda chokladträd! Dessutom finns inga smaktillsatser, typ vanilj, i chokladen, enbart kakaosmör och socker från sockerrör. Esmeraldas Milk är visserligen en mjölkchoklad, men innehåller hela 42% kakao. Detta märks inte, den har en mycket mild, söt och balanserad smak utan det minsta lilla beska. Smaken är helt underbar, man förnimmer honung och kola och en liten, liten antydan till salt. En gnutta havssalt har tillsatts men det är inget som dominerar det minsta. Jag skulle gärna vilja äta mer av denna superfina choklad och ta in den i butiken och sälja vidare. Men jag tvekar....

Varför? Jo, priset! Visserligen vill vi betala mer för kvalitet och behjärtansvärda ändamål men ändå? Skulle jag ta in denna och få något som helst vinst på den så måste priset till mina kunder ligga på över 100 kr per chokladkaka (70 gr). Det tycker inte jag känns schyst.

Vad tycker ni som läser? Skulle ni kunna tänka er att betala så mycket?

5 kommentarer:

hugan sa...

Njaaa är nog svaret. Tror chokladen skulle få en bitter smak, eller som ett för dyrt vin, "inte var den väl såååå god"?
Men..varför inte, för en god sak å andra sidan? Kanske, men som du själv säger tveksamt.
Klurigt det här! ;-)

Carpe Diem. sa...

Tanken är GOD...men med den choklad konsumtion jag har. Nej tror nog jag fortsätter och håller mej till dom "billiga" eller två för just under 50:-. Choklad är inte billigt, men oh så gott!

Kram

Anonym sa...

Håller med om att tanken är god, men å andra sidan är nog det allra bästa för naturen att jag faktiskt avstår från choklad helt om jag vill tänka "rättvist", istället för att betala 100 kr för en chokladkaka... /Anna

Beatrice, mamma till skrutten Robin sa...

Chokladprovning skulle inte sitta helt fel ;)

Mikael sa...

Har köpt 70g choklad för nästan 100kr innan, och då var det inga återplanterade träd med i bilden. Så länge det är riktigt gott så kan det lätt vara värt det!