söndag 30 augusti 2009

Jakten efter den gula mattan

Detta var något vi ägnade oss åt under våra första semesterveckor, när vädret var "sådär". Att leta efter den "gula mattan"! Vad fann vi, jo vid andra försöket ramlade vi på detta:
Inte mycket till "matta" var det. Ca en kvadratmeter med kantareller. Men det mesta vi någonsin hittat vid ett tillfälle. Fortfarande tror vi inte riktigt på den där "gula mattan", men många intygar ju att den skall finnas "någonstans"....


Den här kompisen mötte vi i skogen. Första gången för mig att stöta på en riktig huggis. Jag skrek högt och ljudligt och älgade iväg över tuvorna, fältmässigt till max. På tillbakavägen vågade jag mig till att zooma in varelsen och ta denna bild. Gullp!


Här ser vi familjens lilla svampdrottning med första dagens skörd!


Och hon älskar att äta den också, stekt med smör, mums!Tefrosseriet rullar på, vardag som helgdag. Tänk att det kan vara så roligt och det är väl tur det. Annars kan man ju undrar hur man kan jobba "gratis" mer än heltid med något. Men jag skulle inte vilja byta alls, men det är klart, någon liten peng vore ju inte fel att kunna plocka ut någon gång i framtiden.
Nu har de första av höstens nyheter börjat inta lagret. Det är bl a en ljuvlig, sammetsmjuk drickchoklad från Divine, vilket betyder att den dessutom är rättvisemärkt! Jag passade på att testa en kopp häromdagen. Underbart! Väldigt enkelt att fixa också, bara att röra eller vispa med varm mjölk. Sedan tidigare så säljer jag ju Divines mörka kakao som är en ren kvalitetsprodukt. Den kan man också, förutom att baka med, göra finfin varm choklad av, då får man dock tillsätta en gnutta socker.
OBS chokladblomman som så påpassligt råkade blomma!Tjolahopp tjingeling på er alla vänner!


7 kommentarer:

segsliten sa...

Jag hade nog dött om jag stött på en huggorm. Ett gäng kantareller hade jag däremot gärna stiftat närmare bekantskap med, mums!

Som du sa, det verkar bara bli vi två, är du fortfarande intresserad? Om du är det kan vi ju göra som vi vill: bara middag, bara barrunda, både och.

Jag kommer att vara på samma sida av stan som du. Närmare bestämt i Sjöstaden.

Kram ☺

Marie//Tekla Maräng sa...

Fy på dig skrämma livet av mig med huggormsbild.
Tur man sitter stadigt.
Spännande att se vad du hittat på Formex. Den där drickchokladen lät ljuvlig god.
Vilken go tjej du har och kul att hon också älskar kantareller.
Kram Marie:)

Ps jag såg att pengarna är dragna på mitt konto.

Helena Ljunggren sa...

Huh, den ormen hade jag också dragit av ett solo för. Jösses vad kusligt :) Trots att vi bor i skogen så är det mycket sällan jag stöter på dem. Kantareller, det stöter jag gärna på däremot :)

Ha en fin vecka!

synne sa...

Godförmiddag.
Atlantiska lågtryck ja...
Det är fint väder där uppe nu då. Han får åka i dag hihi....

Huggorm har vi inte sett ännu. Bara en ihjälkörd. Den var det inte mycket liv i. Men ofta så sticker de ju fort när de känner vibrationerna i marken.

Kantareller ja...
Vadå matta?????
Jag fattar inte något.
Har hittat 5 små gulingar i skogen. Det är allt...
Så det blev knapp en tvättlapp av det....
Skall ut i veckan tänkte jag. Får se vad vi finner då.

Jodu, lilltjejen var glad som en lärka när det blev riddax. Får se om man följer med nästa gång med.

Ska ut och hämta posten nu. Sola skiner og det är skönt ute.
Hälsa vice vdn så gott att han bara har att packa och åka hihi...
Det blir fint när han kommer dit. Jag lovar.
Kramen Synne.

segsliten sa...

Jo, kommentaren finns, jag har bara inte lagt upp den än. Jag ska kolla in länken du skickat sen återkommer jag.
Kram ☺

segsliten sa...

Jag kan tänka mig båda, så välj den du känner mest för. Det är väl bäst att boka för att vara på den säkra sidan, eller hur?
Kram ☺

Helena Ljunggren sa...

Asså jag måste bara berätta :) Jag skrev här i går att det är så sällan vi stöter på orm här i skogen. på 3,5 år ingen orm på tomten men igår när jag har skrivit här dessutom...
Dra på trissor när jag ska åka iväg och handla, då ligger det en huggorm på översta trappsteget precis utanför ytterdörren :-0...hur den har kommit upp dit det begriper jag inte, jag trodde man var safe några trappsteg upp :)Hela dagen hade jag dörren öppen och hundarna sprang ut och in. Tänk om den hade ringlat sig in..gulp! :)

Både jag och maken har nu bara ormar i skallen....helt otroligt!

Nåväl, ville bara berätta :) Ha en bra dag!