Tog mig litet temys i eftermiddags. Det kändes skönt efter en härlig promenad i det sköna och soliga (äntligen, nu dröjer det väl 1 månad tills nästa gång...) vädret!
Maken hade gjort säsongens kanske sista äppelpaj och äppelmos.
Till det testade jag ett nytt te, Greenbos Lemon Whirl - WOW!!
Det var verkligen jättegott!
Det är ett greenbos, dvs ofermenterat rooibos. Det är grönt till färgen och innehåller ännu mer nyttigheter än rooibos. Det innehåller bitar av citron, eterneller, röda vinbär och är smaksatt med thai lemon, rabarber och höstfrukter. Desstuom är det ekologiskt!
Såhär ser det ut i koppen.
Mitt höstmys.
*
I veckan blev jag inbjuden till en lansering av en ny choklad! Det var råchokladen Pacari som lanserades på Ecuadors ambassad i Stockholm. Vad är då råchoklad??
Jo, vad jag förstod, av föredraget vi fick lyssna till, så är det en choklad där kakaon hettas upp till max 40 grader när själva chokladen tillverkas.
I och med att upphettningen hejdas så bevaras alla naturliga näringsämnen (bl a magnesium) i chokladen. Alltså är råchoklad något av det nyttigaste man kan äta.
Den råchoklad vi fick nöjet att smaka, Pacari, innhåller dessutom inte några tillsatser typ kakaosmör, vanilj eller annat. Den är bara ren kakao! Otroligt att de lyckats få ihop det till en chokladkaka som faktiskt håller ihop och som smakar gott! Mycket fascinerande. Det finns olika "grader" av hur "rå" chokladen uppfattas. Detta beror på vilka bönor (från olika regioner i Ecuador) som använts. Smakskillnaden är stor. Dessutom är all choklad från Pacari ekologisk!
Eftersom det var ett stort ögonblick, lanserades den nya chokladen med en "bomb". Bäst att hägna in den ordentligt:
Spänd väntan på explosionen...
****POOOOHHFFFFF! ****
Där small det ordentligt och chokladen bara yrde!!
Kvar blev splitter, godis och litet leksaker.
Vid slutet av kvällen fick vi nöjet att smaka olika frukter och annat doppade i råchokladen, t ex banan, guava, physalis, chokladböna, espressonböna... Mycket smaskens!
Det återstår att se ifall råchoklad kan vara något för TEFROSSAs kunder...?!?
Det har droppat in några nya teer de sista dagarna...
Det här är Hallon & Mint!
Ett jättegott, sött och friskt grönt te. Och vackert, eller hur?
Det här teet blev jag väldigt nyfiken på - Svart Lakrits! Det är ett svart te med lakritsrot, kanel, stjärnanis, kamomill och blåklint - mycket intressant! Suck, jag misslyckades med att lägga in bilden, sorry! Ni får klicka er in till butiken...
Nedan ser ni ett rätt ovanligt te, Pu Erh Jing Jang.
Pu Erh-te har ju en aptitnedsättande, kanske viktminskande effekt. Detta är en smaksatt variant av det litet speciella teet. Det är blandat med rosenknoppar, ceder, gurkmeja, körsbär, jasmine och curryblad och smaksatt med körsbär, aloe, rosor och jasmine. Riktigt gott, men det har kvar en särpräglade Pu Erh-smaken.
Mitt höstmys.
*
I veckan blev jag inbjuden till en lansering av en ny choklad! Det var råchokladen Pacari som lanserades på Ecuadors ambassad i Stockholm. Vad är då råchoklad??
Jo, vad jag förstod, av föredraget vi fick lyssna till, så är det en choklad där kakaon hettas upp till max 40 grader när själva chokladen tillverkas.
I och med att upphettningen hejdas så bevaras alla naturliga näringsämnen (bl a magnesium) i chokladen. Alltså är råchoklad något av det nyttigaste man kan äta.
Den råchoklad vi fick nöjet att smaka, Pacari, innhåller dessutom inte några tillsatser typ kakaosmör, vanilj eller annat. Den är bara ren kakao! Otroligt att de lyckats få ihop det till en chokladkaka som faktiskt håller ihop och som smakar gott! Mycket fascinerande. Det finns olika "grader" av hur "rå" chokladen uppfattas. Detta beror på vilka bönor (från olika regioner i Ecuador) som använts. Smakskillnaden är stor. Dessutom är all choklad från Pacari ekologisk!
Eftersom det var ett stort ögonblick, lanserades den nya chokladen med en "bomb". Bäst att hägna in den ordentligt:
Spänd väntan på explosionen...
****POOOOHHFFFFF! ****
Där small det ordentligt och chokladen bara yrde!!
Kvar blev splitter, godis och litet leksaker.
Vid slutet av kvällen fick vi nöjet att smaka olika frukter och annat doppade i råchokladen, t ex banan, guava, physalis, chokladböna, espressonböna... Mycket smaskens!
Det återstår att se ifall råchoklad kan vara något för TEFROSSAs kunder...?!?
Det har droppat in några nya teer de sista dagarna...
Det här är Hallon & Mint!
Ett jättegott, sött och friskt grönt te. Och vackert, eller hur?
Det här teet blev jag väldigt nyfiken på - Svart Lakrits! Det är ett svart te med lakritsrot, kanel, stjärnanis, kamomill och blåklint - mycket intressant! Suck, jag misslyckades med att lägga in bilden, sorry! Ni får klicka er in till butiken...
Nedan ser ni ett rätt ovanligt te, Pu Erh Jing Jang.
Pu Erh-te har ju en aptitnedsättande, kanske viktminskande effekt. Detta är en smaksatt variant av det litet speciella teet. Det är blandat med rosenknoppar, ceder, gurkmeja, körsbär, jasmine och curryblad och smaksatt med körsbär, aloe, rosor och jasmine. Riktigt gott, men det har kvar en särpräglade Pu Erh-smaken.
Greenbos Lemon Whirl
Otroligt gott! Min temakare är helt grym, måste jag säga. Han har verkligen känsla för kombinationer.
Jag har fått in mycket ny, rättvise- och KRAV-märkt choklad också. Men mer om det senare.
Ha en skön lördagkväll nu. Måste kika på Robinson. Är nyfiken på min nya granne, Paolo!
6 kommentarer:
Åh vad mysigt det såg ut med äppelkaka och lite T. Hoppas lördagen har varit bra !!
Hej vännen.
Blev sugen på mera te nu. Det kommer svar på din mail snart.
Har inte varit helt i form.
Ville bara in och titta på dina nyheter i tevärlden.
Som för övrigt är en underbar värld.
Kram och godnatt. Hälsa vice vdn.
Synne.
Hej
Intressanta fakta om råchoklad. Blev väldigt nyfiken. Älskar choklad! Men du vilken rolig bomb:).
Ha en bra dag!
Kram
/Sara
Nu får du gå in till mig o hämta någonting...
Kramis!
<;D
Hejsan!
Vad kul att du vill vara med i min lilla utlottning! Lycka till!
Låter spännande med denna råchoklad!
Och att det dessutom är nyttigt!!
Ha det bra!
/Sari
Den där äppelpajen såg helt ljuvlig ut ju =)
Skicka en kommentar