måndag 23 november 2009

Har gjort läxan

Jag har fått två likadana utmaningar (en för ett bra tag sen och en ganska nyligen), av mina goda vänner Tekla Maräng och Pockethexan.Med utmaningen följer denna snygga award. Tack för det, kära vänner!


Även om det inte är något som jag jublar över, eftersom jag är en mycket privat person. Men OK, det får bli en riktigt UTMANING!


För att göra sig förtjänt av awarden skall man ju avslöja sju saker om sig själv som ni läsare inte vet om.


Here goes nothing:


Något ni kanske redan vet:


Är 45 år, gift sedan 17 år med min man C och har två små busiga, livliga och gulliga barn; M 10 år & M, 5 år. Bor strax öster om Stockholm där jag driver min tebutik TEFROSSA hemifrån. Gillar att hålla till i vår sommarstuga i skärgården på sommaren och kanske åka litet skidor på vintern... Springer, promenerar och cyklar för att hålla mig frisk och i form. Älskar att läsa böcker, mest skönlitteratur!


1. Pockethexan undrar ifall jag verkligen älskar te?? Kanske inte kommer som en total överraskning, men självklart gör jag det! Jag älskar alla sorters smaksatta teer, mina favoriter varierar hela tiden. När det kommer till neutrala teer är jag litet mer avvaktande, men gillar de mer lättdruckna sorterna, typ Darjeeling och Keemun. Kan tillägga att jag även älskar choklad (av de flesta sorter) samt goda bakverk till mitt te!


2. Däremot är jag ingen vän av kaffe (tyvärr, kanske..) Blir riktigt hispig av kaffe, måste lägga i typ 16 sockerbitar och en halv liter mjölk för att få ner det också. Mycket märkligt, eller hur?


3. Jag har ett annat socialt handikapp och det är att jag inte tycker om öl heller. Konstigt va? Öl och kaffe som är de mest sociala dryckerna i Sverige. Tack och lov är ju te på frammarsch. Och jag älskar vin!!


4. Något kanske någon, men inte alla, vet är att jag i grunden är nationalekonom med miljö som specialitet. Jag har jobbat inom myndighetssfären i ca 15 år innan jag satsade på te-eriet. Det har varit ett underbart break som jag inte ångrar!


5. Jag har bott i USA i flera omgångar. Först var '83 som aupair i San Francisco, nästa gång '88-'89 som kontorsslav i San Francisco även denna gång. Sen bodde jag och maken i Dallas i två år '99-'01. Passade på att föda en liten amerikansk medborgare där medan maken knegade på Ericsson. Har en märklig fascination och samtidigt skepsis inför USA. En liten del av våra hjärtan finns för alltid kvar där, speciellt gråa novemberdagar...


6. Jag har växter i stället för fiskar i mina akvarier. Jag har varit en idog krukväxtsamlare under många år. Nu försöker jag minska ner på krukorna. De har blivit ohanterligt många. Men det finns väl en sisådär 500 krukor här i huset. Mestadels hoyor (porslinsblommor) och saintpaulior men även en del pelargoner.


7. Jag är ett e-handelsfreak. Tradera och E-bay UK har varit livsfarliga för mig. Nu börjar jag coola ner mig litet eftersom jag inte har samma ekonomiska resurser som när jag var anställd. Men tidigare har jag kunna slösa bort många dagar och kvällar framför Tradera.. suck..Någon som känner igen sig?

Det var ju faktiskt inte så svårt!

*

Det hör till seder och bruk att man skickar vidare en sån här utmaning. Det gör jag också MEN jag vill verkligen poängtera att endast den som känner sig manad och har lust skall plocka upp stafettpinnen! Inget tvång och ingen press, hörni.

Men vill ni så skulle det vara roligt att läsa om följande kära vänner med intressanta bloggar:

Jenny med bloggen JCarpediem

Synnöve med bloggen Blåbär & Annat Snadder

Johanna med bloggen Permanent Formsvacka

Karin med bloggen Livsluft

Lycka till!

12 kommentarer:

Elisa Day sa...

Vad roligt att läsa mer om dig! 500 krukor! :) Kan inte heller dricka kaffe, men te älskar jag.

Susanne sa...

Ja jag älskar ju Kaffe och inte te men din blogg den tycker jag om =)..Tradera där är jag varje dag men jag har lärt mig att inte lägga ett bud förrän jag är 100 på att jag verkligen vill ha det..Kram roligt att läsa lite om självaste bloggerskan..

Livet på Berget sa...

Vad kul att läsa mer om dig! Gillar inte heller öl, usch men kaffe gillar och viiiiin, mumma.
Ha en skön kväll!
Kram
/Sara

Vero sa...

Ja, det var roligt att läsa om dig. Det där med Tradera känner jag allt för väl igen. Dotra har nu tagit efter mig och jag måste säga att det blir ju bra mycket billigare att handla till henne nu när hon sitter ohc vill lägga bud, istället för att gå ut i butik och handla de kläder hon söker.

Önskar dig en fin dag!

Home By Virginia sa...

Hei igjen :)

Ville du kjøpe den te-krukken...?

Ha en fin kveld videre... :)

Klem fra Malin Virginia

Millan sa...

Grattis du vann på min blogg,skriv din adress till thrudel@hotmail.com
så kommer vinsten på posten.
kram Millan

Home By Virginia sa...

Hei :)

Ja det kan du gjøre... Min paypal e-mail er: malinlange@hotmail.com
Da kan du bare sette inn 150,- Nok så sender jeg pakken til deg når jeg har fått din adresse... :)

Karin / Livsluft sa...

Hej Lena!
Va kul att få läsa lite mer om dig!
Jättehärlig, kul läsning.:-)
Oj, och du 'pytsar' den vidare till mig ja, fast du är ju snäll som inte tvingar den på någon...Har fått utmaningen en gång tidigare i höst fr en annan vän här,men så här i adventsveckan så självklart bjuder jag på lite mer om mig själv;-)))).Tack för denna Lena, och den söta awarden!!Nu ska jag tänka till lite...och så kommer det något inom det närmaste:-)))))
/KRAM!Karin

Fågel Blå sa...

Godmorgon!
Roligt att du vill vara med och tävla!
Jätteroligt att läsa mer om dej!
Ha en bra Dag!
kram kathrine!

Emmas utsikt sa...

Det var jättskoj att läsa mer om dig. Om man föder i USA, får barnet då automatisk amerikanskt medborgarskap?

Fick hem en ny tékanna på posten, och du må tro det var en fröjd att hälla upp morgontéen i morse.. :)

Njut helgen,
Emma

Susanne sa...

Kikar in för att önska dig en riktigt mysig adventshelg..Dax att tända massa ljus och bara mysa..Kika in till mig o va med i min lilla utlottning..Kram Susanne

Laura sa...

Vad kul att läsa lite om dig! :) Haha, det där med Tradera känne rjag igen. Det är väldigt bra när man har barn, hihi. KRAM!