lördag 27 mars 2010

Snart Earth Hour - delta du också!

Jag vill att TEFROSSA skall ha en tydlig miljöprägel och gör vad jag kan för att åstadkomma det. T ex genom att ta in ekologiska och rättvisemärkta varor i så stor utsträckning som möjligt.
De dagliga transporterna sköter jag också till största del till fots eller per cykel.
För att ytterligare dra ett strå till stacken för att ta hand om vår planet, vill jag uppmärksamma Earth Hour, som äger rum världen över ikväll, kl 20.30-21.30.

Då genomförs världens största klimatmanifestation. Genom en enkel handling – att släcka ljuset (och gärna annan elektricitet) under en timme – visar du ditt stöd för klimatet och uppmanar samtidigt världens makthavare att agera i klimatfrågan. Delta i Earth Hour – var en del av lösningen!
Den som vill stödja Earth Hour kan gå in på deras hemsida och anmäla sig som antingen privatperson eller företag. Det har jag gjort, båda delarna. Gör det ni med!

*
Ett annat projekt som TEFROSSA aktivt sponsrar med produkter är the Swop Day.
Det är ett projekt anordnat av Naturskyddsföreningen i Västerås. Swop Day är en klädbytardag som är en del av den nationella verksamhetens "Den miljövänliga dagen" (24 april).
Naturskyddsföreningen i Västerås har valt att göra det till en rolig dag för unga (målgrupp 15-25 år), för att göra dem mer medvetna om hur mycket vi slänger i onödan. Dessutom vill man framhäva ekoprodukter genom att dela ut en eko-tygpåse till de 40 första som deltar med prover/produkter från olika företag som sysslar med sådant. TEFROSSA sponsrar Swop Day med ekologiskt te.

The Swop Day finns på Facebook och har även en blogg.

*

Så ladda upp med levande ljus (helst ekologiska...) och en kanna gott ekologiskt te i kväll. Välj bort TV för en gångs skull.

Gör som WWF säger: Var en del av lösningen.

TREVLIG KVÄLL!


3 kommentarer:

Tina sa...

Hej vännen.
Jag va delvis med.. hann inte hem i tid & jag har lampor på timer... men jag va med en stund =)
Hoppas du mår bra & att du får en skön söndag!!
Varm kram Tina

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Hej! "Swop-day" var ett kul & bra uttryck, trots att det är engelska. Bytardag låter ju inte lika "sexigt". Jag ska ha en sticklings/frö-swop-day i april.
Kram

Synnøve. sa...

Jag blev en kvart sen, men var med lite längre istället. Det är mysigt att släcka ner och tända några ljus istället.
Ska titta på swop day.
bra tips.
Kram Synnöve.