onsdag 28 april 2010

Good News from the Next World

Jag rubricerar ett av mina, på sista tiden, mycket sällsynta blogginlägg, med titeln på ett av Simple Minds många briljanta album. Grymt bra band, kommer lyssna in mig på dem igen, inför vår stundande Skottlandsresa i sommar, för att komma i stämning! De härstammar ju därifrån.
'
Idag har jag blivit piffad och bortklemad av min underbara frisör, minuter som är värda varje krona! Kanske lägger jag in en bild på resultatet senare.... Det blev även en skön cykeltur staden tur o retur, härligt! Sitter nu hemma och passar lilltjejen som är litet halvkrasslig, inget allvarligt verkar det som. Vi får litet mamma-dotter-tid, vilket är mysigt.
'
Här nedan litet kul te-fakta, något som borde hamna i Guiness Rekordbok:

Vore ju nåt att testa i Globen, helt klart, eller??? Var ligger bollen tros? Nationella te-rådet kanske? Blir till att grunda ett sådant först då, puh. Inte just idag kanske....
'
Ja, rubriken löd ju Good News... etc. Det är nya teer på ingång nu! Fick just en laddning idag från min favoritleverantör. Spännande värre. Har inte hunnit lägga ut dem i butiken ännu, måste ju förståss provsmaka dem innan. Men jag kan säga att det är några avancerade sorter jag kommer erbjuda denna gång, förutom några nya "vanligare" sorter. Bl a har jag tagit in en s k
'
Darjeeling First Flush,
'
från plantagen Runglee Rungliot. Darjeeling är ju prisad som teernas champagne, med sin ljusa färg och blommiga, örtiga arom som också kan påminna om en muskatell. Även om det är ett svart te så är det endast lätt oxiderat, ungefär som ett oolongte. First Flush (första skörden) plockas i mitten av mars efter vårregnen. Det är de första, ljusgröna bladen som anses allra bäst. Detta te är dyrt och eftertraktat p g a av att bladen innehåller mycket näringsämnen och smak som de samlat på sig under vintern som är tebuskens viloperiod. First Flush har, när det bryggs en mjuk, mycket ljus färg, lätt arom och mild strävhet.
'
Ett annat, betydligt "enklaree" te jag idag har provsmakat och njutit av är det svarta teet
'
'
med smak av hallon, jordgubbar, svarta vinbär och björnbär. Det är dekorerat med bl a fläderbär och smakar som en svensk skogsbärskavalkad! Friskt och fylligt! Ser ut som nedan...
I


Det var litet av vad jag hade att bjuda på idag. Fler nyheter kommer inom kort!

Passa på att dricka mycket te. Det värmer gott en kall Valborgshelg!


2 kommentarer:

Synnøve. sa...

Hejsan på dig.
Skönt att se ett litet inlägg från dig.
Du förstår man går och oroar sig lite hihi...

Darjeling first flush har vi druckit. Köpte ett hg av det för några år sen. Så dyrt te har jag aldrig smakat i hela mitt litt...
Men man gör det nog bara en gång.

Ska ta en sväng in i teboden. Känna lite på dofterna och fundera på vad jag ska ha nu. För nu har jag rensat ut lite i teföråder här hemma igen. Har några tomma burkar som vill fyllas hihi.

Hoppas nu dottern kryar på sig.
Inget vidare att vara sjuk.
Kramen till er alla från oss här.
Synnöve.

hugan sa...

Säger som Synne, skönt att se ett inlägg, du hade ju några funderingar där ett tag...åsså kommer ett inlägg om en nästa värld..!
Tycks ha snöat in totalt på gröna/vita teer, ska ju vara nyttiga, men det där svarta teet verkar uppenbarligen intressant!
Ha nu en skön Valborg!
Kram