torsdag 1 april 2010

Några sanningar om te samt PÅSKLOV!

Va???? Har det verkligen kommit ett nytt inlägg på DEN HÄR bloggen???
'
Ja, jag är djupt medveten om att bloggen tynar en del nu... Inte min mening, men det finns andra saker som engagerar mig en del och som jag inte kan avslöja ännu. Men jag har ändå ambitionen att uppdatera här regelbundet och bidra till det allmänna nyhetsflödet vad gäller den ädla drycken vi alla älskar så mycket! Så än slipper ni mig inte!!
'
Jag gör det enkelt för mig och presenterar några fakta om te som jag tyckte var intressanta.
T ex denna:
Man håller alltså ifrån sig förkylningar lättare om man är dricker mycket svart te. Det låter ju bra! Fast jag kan inte säga att jag märker det supermycket. Jag dras med en virus sen ett par veckor tillbaka, den har envist bitit sig fast, i form av hosta och lätt trötthet. Men jag tror den är livshotad, nu när våren är på väg!!
'
Vi får även veta detta om Pu-Erh-drickare:


Låter väldigt vetenskapligt, eller hur ;-). Men litet kul ändå... i stället för att läsa horoskopet så kan man ju rannsaka vilken tesort man föredrar så får man veta allt om hur man EGENTLIGEN är.
*
Nu kommer det förmodligen att bli rätt tyst här på bloggen under ca en veckas tid. TEFROSSA-direktionen skall nämligen med familjen på en liten påsksemester. Vi skall ta oss ändå över Atlanten och möta våren (mera sommaren..) i Texas!
'
TEFROSSA-familjen har ju ett förflutet som Texasbor ett par år runt Millennieskiftet. Där föddes den lille te-generalen också, som nu äntligen skall få se sina första hemtrakter. Gissa om han är upphetsad för det!
'
Våldsamt kul skall det bli och som sagt skönt att känna sol och värme för första gången på länge... Bikinin skall ner i väskan ögonaböj! Det blir en vecka full av nostalgiska återseenden av människor, miljöer, platser och företeelser! Kanske kan jag även hämta litet inspiration på te-området. Jag har planer på att uppsöka något te-rum. Men vad jag hört av kunder så är utbudet av gott te i USA rätt magert... märkligt egentligen! Vilken marknad att ta sig an! Hittills har jag faktiskt en kund i USA!
'
Så håll ut alla kära läsare och även alla te-kunder! Det går utmärkt att lägga beställningar på hemsidan men jag kan inte leverera något förrän jag kommer hem igen, efter den 10 april. Jag hoppas på ert tålamod och överseende med detta!
'
Jag önskar er alla fina en
RIKTIGT GLAD PÅSK!
PS. Missa inte tävlingen om en te-bricka och teburk hos Emma!6 kommentarer:

Pockethexan sa...

Ha en riktigt härlig resa o en Glad Påsk med din familj!!!

Kramis från oss här hemma som ser fram emot de nya "förändringarna" hos dig!

<;D

Men nu måste vi Pockethexor ut på vår utflykt, nu när det är vår dag, o du e ju också en!!!

Marie//Tekla Maräng sa...

Förändringar låter spännande.
Önskar dig och det dina en underbar Påskhelg:)

Synnøve. sa...

GOD TUR säger jag bara.
Och glöm inte lära amrikanera å dricke te nu dö....

Kramen Synnöve og gubben.

hugan sa...

ojsan, vilken härlig resa!
Glad Påsk!!

Livet på Berget sa...

Ha en riktigt bra påsk du också!
Kram
/Sara

Hanna sa...

En fin fortsättning på påskhelgen önskar jag dig!
kram
Hanna