måndag 19 april 2010

Livet just nu

Jag går just nu igenom en mycket svår tid i mitt liv som kräver mycket energi och tankar. Jag är ännu inte redo att berätta öppet om vad det handlar om, men det kommer nog längre fram.
Jag kan i allafall bjuda på en fin bild, tagen på vår påskresa till Texas. Ett blommande blåregn (Wisteria):
En underbar klätterväxt, som även har en helt fantastisk doft. Jag försöker odla den här hemma mot en södervägg, men.... värmen här uppe i norr orkar liksom inte få fram den fulla potentialen hos den här växten. Den har blommat EN gång, typ i slutet på sommaren, men då var den VIT!?! Vet att det fungerar med wisteria i t ex Skåne.
'
Här är senaste nytt hos TEFROSSA - Dirt Candles!


Dirt Candles är doftljus av MYCKEt hög kvalitet och med lång brinntid. De har enbart ekologiska ingredienser från början till slut. Sojan som vaxet tillverkas av är ekologiskt framställd i Oregon, USA och garanterat inte genmodifierad. I ljusen använder man eteriska oljor, växtingredienser och vekar av ren bomull. De har återvunnet förpackningsmaterial, utskrifterna sker med sojabläck och etiketterna är gjorda av majs.

Sen kan jag ju tillägga att de doftar alldeles överjordiskt gott. Min favorit är Best Friends, med underbara blomdofter. Vad sägs om hibiskus, tulpaner, hyacint, jasmin, gardenia, ros och lavendel??

'

En liten påminnelse om tävlingen TE TILL TUSEN! Jag kan bara säga att det är nära nu, det bränns, så vad väntar ni på??? Tag chansen!! Den kan löna sig rikligt....

'

Önskar alla vänner en härligt solig och varm vårdag!8 kommentarer:

Carpe Diem. sa...

Hejsan!
Sköt om dej, vad det nu än är!

Doftljus....finns det såna med minimal doft? Konstig fråga..ja, men jag har astma och gillar ljus! Och ibland doftar det bra INNAN man tänt dom...sen får jag kasta dom.

Sköt om dej nu!
Kram

Vero sa...

Halloj! Det var ett tag sedan.

Ja, mycket tankar är det här också. Jag kommer att stänga butiken i september. Inte webbshopen, men jag skall säga upp lokalen, den äter alldeles för mycket och alla kostnader utöver hyra, tär på min plånbok. Kommer att vara tillbaka i källaren igen och vi skall bygga om garaget, så jag fortfarande kan ta emot kunder, utan att de skall behöva springa igenom vårt hus. Ska bli skönt. Skulle gärna ta tag i det redan nu, men det måste byggas om.

Känner mig rätt ofta alldeles för låg och glädjen har försvunnit. Men det är upp och ner, och nu kan det bara gå uppåt känns det som.

Ha det gott och vi hörs kanske på mail.

Kram Vero

Synnøve. sa...

Så vacker den är den där wisterian. Älskar den blåa färgen.

Har inte en aning om vad sker hos dig för stunden. Låt det ta tid så blir det bra till slut. Bloggen är inte så viktigt just nu. Vi finns här och kommer tillbaka när du är klar för att börja blogga igen.

Ska titta över mitt föråd.
Hör av mig.
Kramen Synnöve.

Marie//Tekla Maräng sa...

Hej vännen!
Vad det än är så sköt om dej.
Doftljus mums så härligt.
Ha det gott Marie:)

Anonym sa...

Att skiljas är att dö en smula....

Livet på Berget sa...

Hej
Hoppas allt blir till det bästa. Vacker blomma och underbara doftljus. Ha de gott!
Kram
/Sara

Hanna sa...

Ta hand om dig!
Fina bilder bjuder du på.
Kram
Hanna

Anni sa...

Jag har ett blåregn som blommar överdådigt, bor i de västra förorterna. Som jag fattat det finns två typer, dels de som blommar tidigt, mitt blomamr i början på juni, och dels de som blommar senare på sommaren - de sistnämnda har inte varit lika lätta att få att ta sig i stockholmstrakten.

Men du vet väl att du måste vara tuff mot ditt blåregn? Klippa in skotten ett eller två blad från stammen för att tvinga fram blomning! Några grenar kan du låta växa sig långa, för du vill ju att den ska bli större också - men de flesta ska klippas in - tufft men viktigt. Och gödsla. Och skydda på vintern, en rejäl hög med löv på jorden.

Det ryktas att Zetas tar in ett härdigare senblommande blåregn, det vill jag ha för att komplettera mitt tidigblommande...