söndag 5 december 2010

Är det här nåt att ha?
Jag råkade hitta den här på nätet, en Magic Tea Maker tekokare. Tydligen så snurrar den runt tebladen på något mysko vis vilket ger en tekvalitet av oanade höjder. Sant? Vem vet? Gör ni? Någon som prövat den? Jag tycker i och för sig att det går alldeles utmärkt att brygga te på det gamla goda viset. Koka upp vatten (ej till kokpunkten!) i en vanlig vattenkokare, hälla över teblad i en sil (det här är guldsilen!) i en kanna. Låta dra några minuter (beroende på sort), ta bort silen och voilà! Denna metod ger det perfekta teet.


'

Men liten nyfiken blir man ju. Är det någon som har en sån här mackapär? Skriv en rad isåfall.

*

Dagens Vara i TEFROSSAs julkalender är det det här exklusiva ekologiska ljuset, Dirt Candle med doften Saving Grace. Det doftar kardemumma, grädde, muskotnöt och kryddor! Mmmmm säger jag! Idag till starkt rabatterat pris, passa på!


4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej där i stugan,
Hade en sådan mackapär för många år sedan, eller något liknanade. Den blev snabbt missfärgad av te och .. nä, det var inget att hurra för. Tacka vet jag en så stor kopp som räcker länge, och en vattenkokare....
Hörs snart, Kari

Alexandra sa...

Hej,
jag har tekokaren & tycker den gör underbart gott te! Jag brygger svart & rött te i den. Till grönt te har jag en vattenkokare som man kan bestämma temperaturen på själv & har sil eller en liten kula i koppen för teét. Visst kan den verka till mecklig, men på helgen eller på kvällen är den helt klart värd att vänta på & mixtra med, på morgonen blir det den vattenkokaren. Missfärgningar tar man lätt bort - finns bra instruktioner för hur man rengör den i manualen som följer med, inget krångel - som en vanlig kaffekokare.
Må så gott!

hugan sa...

Påminner ju om klassikern Bodums kaffebryggare, den som fanns på 70talet, ja antagligen fortfarande. Kanske inte på pjåkig..?

Carpe Diem. sa...

Hejsan!
Såg lite rolig ut! Men det går nog som du säger lika bra att använda vattenkokaren.
Första tanken var: Ytterligare en grej som jag ska hitta plats åt!

Tycker inte byggbranchen bygger hus för alla saker vi skaffar oss! ;)

Ha en bra dag!
Kram