lördag 14 maj 2011

En skön majmorgon

Idag kände jag att jag ville skriva litet och framförallt visa litet bilder från denna fina morgon. Såhär års försöker jag alltid ta en stund i trädgården på morgonen för mig själv. Jag, en kanna te och en god bok! Fåglar som kvittrar. Vattnet som porlar stilla från Raffaellas spann. Vita blomblad från körsbärsträdet som singlar ner på den illgröna gräsmattan. Den friska luften. Tystnaden innan området vaknar till och alla måste ut och rasta sina bilar.

DET är livskvalitet för mig.

Igår slog äntligen magnolian ut. EN blomma blev det i år. Kvalitet, inte kvantitet står denna växt för. Skyddad och pjoskad med, ändå kan man inte ta den för givet. Men oftast blir det minst en blomma varje år. Och vilken blomma, vilken färg!Solgula är även dessa mina favoritprimulor.

Och det kära gamla körsbärsträdet, barnens lekträd, som står i ljuv blom nu. Vilken underbar tid det är. Det är den här årstidsfasen man lever för. Givetvis finns det mycket fint under andra årstider! Men det är kontrasten såhär års. Mot det döda och gråa från vårvintern till det här livgivande, sprängfyllda som växer så det knakar och vet inte hur mycket det skall kunna dofta eller spraka! Njut!

*
Grattis lilla pappa! Idag skulle du blivit 90 år. OJ! Jo, det är sant. Jag hälsar på dig en stund idag i minneslunden.1 kommentar:

Synnøve. sa...

Godmittinatten på dig.
Vilka vackra bilder du visar. Den lilla fontenen gillade jag....

Du har en fin magnolia. Här har jag inte någon, vill gärna ha men det tror jag inte går. Tror vi bor i fel växtzon.
Får njuta av andras i stället.

Sitter med en kopp te nu, nästan sista på påsktet....

Ha en skön söndag när du vaknar.
Snart ska jag natta :))
Kramen Synnöve.