lördag 14 november 2009

Inga gifter i grönt te!


I ett tidigare inlägg nämnde jag en artikel i bl a Aftonbladet där spår av insektsgifter rapporterats ha hittats i Kung Markattas gröna teer.
Nu kan jag med glädje skriva att detta inte var sant. Testerna på teerna hade inte utförts korrekt och nu dementeras de ursprungliga uppgifterna. Kung Markattas teer frias nu helt från påståendena om bekämpningsmedel. Läs mer här.
Det känns skönt att veta detta och jag hoppas att budskapet sprids. Fortsätt dricka grönt te!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter skönt!!! Jag som älskar grönt te :)

Ha en trevlig söndag.
Kram Åsa

Bitte sa...

Hej och tack för hälsningen! :-)

Vad skönt att det inte var några gifter i teet! Jag tänkte mycket på eventuella gifter i maten när jag var i Kina, där blir det så märkbart med gifter och farliga utsläpp överallt. Men jag får också den uppfattningen att svenska företag är otroligt mycket mer medvetna och har mycket större koll på vad de säljer än vad man har utomlands!

Så här på hemmaplan känner jag mig rätt trygg med det jag stoppar i mig, även fast jag alltid brukar kolla innehållsförteckning och liknande på alla mat jag köper :-).

Vad bra att du tog upp det i ditt inlägg! :-)

Kramar
Beatrice

Krukmakeri hemjord sa...

Hoppas laboratoriet blir avstängt! Man går inte ut med sånt här utan ha på fötterna! Det var laboratoriet som va kontaminerat! Blir så arg då man ska stå och förklara detta för kunderna och en del tror inte på vad man säger utan litar fullt och fast på dom journalister som blir skitglada över sådana här nyheter..
annbritt

Linda- Vildros och kaprifol sa...

Tack för titten hos mig igår! :)

Nu vet jag vem jag ska vända mig till för att få råd om goda tesorter!

Ha en mysig söndag!
Kram Linda

Carpe Diem. sa...

Då slipper man gå och lukta i alla teer man har, med en misstänktsam min och undra, dör jag om jag dricker DET HÄR!?
Ha en trevlig helg!
Kram Kerstin

"diptedop" står det i ordverifieringen, väldigt passande!! =D

Vero sa...

Ja, tänk att det alltid skall tas fram en massa g´fakta och information. Ett tag var väl till och med mjölk farligt!

Jag älskar rött te jag.. och mina egna peppermyntskvistar. De går inte av för hackor. =)

Ha en trevlig söndag!

Anni sa...

Jag dricker mest svart... med mjölk...

Visst är blommor finare än fula hus, men i blomvärlden är piprankans bland de fulare - eller så är det bara min fantasi som gör det...

Therese sa...

Vad roligt at du vill vara med i min lilla utlottning! Önskar dig en bra start på veckan! Kram Therese - Sockenvägens Söta

Anonym sa...

jag kan inte dricka annat te än grönt te.. min sambo introducerade det för mig och sen dess är jag helt såld... om man endast är ute efter nyttoämnena i grönt te, men inte gillar smaken kan jag tipsa om Naturkost.nu som säljer grönt te i tablettform - http://www.naturkost.nu/gront-te/