onsdag 8 september 2010

Septemberonsdag

Hallå alla te-diggare!
'
Dagen idag, en vanlig onsdag i september med ovanligt vackert väder. Klar kall luft, sol och lönnar som börjar så smått att skifta i färg. Ett skönt te-väder!
'
Dock blev jag sur i magen som så ofta nuförtiden när jag konfronteras med vissa personer på min dotters skola. Att man alltid skall låta sig påverkas av andra på det där viset, så att en liten del av ens dag blir "förstörd"! Det är väl det där som kallas "energitjuvar" och jag vet ju att det bästa är att analysera vad som gör att dessa människor ALLTID triggar igång en viss reaktion hos en själv. Jag är ju inte alldeles omedveten om varför jag känner så här förstås. Men vad skall jag lära mig av detta och hur hantera det? Bara låta det rinna av sig är svårt. Jag har hört att man skall vara EXTRA tillmötesgående mot såna här människor och strunta i att de beter sig otrevligt mot just MIG, vilket skall göra att de "tinar upp". Ursäkta, men det känns faktiskt inte riktigt rätt! Varför skall man inte kunna vara sig själv och duga som man är? Det känns som att jag måste fjäska för att duga för vissa människor och det ställer jag inte upp på. Oj, så svårt det kan vara med relationer. Det är helt klart så att man fungerar bättre med vissa än med andra...
'
Det var dagens reflektion på relationsområdet...
'
Jag tänkte tipsa om några mysiga produkter från TEFROSSA igen. Jag har fått in nya shortbread, de skotska smörkakorna som är så goda.
Den här sorten är extra lyxig eftersom den är bakad med Clotted Cream (se nedan).
Clotted Cream är ursprungligen en specialitet från Cornwall i England, ett slags extra tjock grädde med fetthalt på minst 55%. Clotted cream brukar serveras som ett tillbehör till Cream Tea, även känt som Devonshire Tea.
Så vill du ha en upplevelse av ett riktigt brittiskt Afternoon Tea, njut några shortbread till teet... de är underbara och smälter verkligen i munnen.
'
På begäran av en kund så kommer här litet info om Divines goda drickchoklad som jag säljer i butiken. Såhär ser den ut:
Det är 500 gram rättvisemärkt drickchokladpulver av hög kvalitet från småskaliga chokladbönder i Ghana. Det är enkelt att fixa en supergod kopp varm, len choklad. Du bara vispar eller rör 2-3 rågade teskedar chokladpulver i en kopp varm mjölk. Den här chokladen är något helt annat än den man får av Oboy-pulver och dylikt.
'
Kakaon kommer från bondekooperativet Kuapa Kokoo i Ghana. Där odlas kakaon i skuggan av regnskogen och jäses försiktigt och torkas sedan i en vecka i solen. Detta åstadkommer en mogen och rik chokladsmak. Även sockret i drickchokladen är rättvisemärkt.
'
Ibland kan jag tycka att en kopp varm choklad är precis rätt, ofta när jag är sugen på en chokladbit på eftermiddagen eller när jag är litet ruggig och frusen.

3 kommentarer:

Marie//Tekla Maräng sa...

Hej!
Oh vad gott det låter med dessa goda kakor till teet. Jo du läste rätt jag dricker lite mer te just nu.

Har inte provat drick chokladen men den andra cacaon du har på burk är supergod att baka med.

Klart du ska vara dig själv i mötet med alla människor.
Kramar:)

Synnøve. sa...

En helt vanlig onsdag i september sitter man och läser din blogg.
Ser ett paket med kex som man önskar stod här på bänken...
Nu är jag inne i en sötsugsperiod och det är inte bra.
Så ett paket kex måste väl vara bättre än godis väl?
Säg ja hihi.

Nu ska jag krypa upp i tvstolen en stund. Filt över benen och bara slappa.
Kramen Synnöve.

Anni sa...

man kan göra sin egen clotted cream, kika in på Arlas hemsida så finns receptet - om du vågar...

jag trodde i min enfald att clotted cream var en lite syrad grädde, ungefär som creme fraiche och grädde blanat, men fick lära mig i England att det just är som du säger - en fetare grädde...

mums!