Hur gör man då?
Busenkelt..
Man brygger 2 dl starkt chai-te (dra ca 5 minuter).
Man värmer 1 dl mjölk till rykpunkten (ca 65 grader) i kastrull eller mikro och vispartill ett mjukt skum.
Man häller teet i glas eller mugg, smaksätter med socker eller råsocker (ca 2 tsk eller efter smak).
Man häller försiktigt i mjölken och skedar på skummet.
Drick och njut!
*
Något som jag verkligen skulle vilja pröva är detta:
En Chai Latte med pumpasmak! (Only in America).
'
Jag älskar ju pumpapaj så detta vore ju en hit, tror jag. Men tyvärr blir det svårt att ordna, man behöver pumpapuré... eller pumpasirap. Visserligen finns ju pumpa ibland i mataffären men köpa en pumpa på flera kilo för en liten chai latte... näe. Men jag skall tänka på det om jag besöker USA någon gång i framtiden. Eller om man hittar en mindre pumpa kanske...
'
Sen kan man dekorera såhär tjusigt spooky... Bohooo!
1 kommentar:
Chai-te länken funkar inte, men det låter underbart gott! Skulle inte sitta helt fel efter dagens kylslagna promenad (-16) Men vilken tur jag kan trösta mej med en stor kopp te vitt skimmer! ;-)
Kram på dej
Skicka en kommentar