måndag 22 november 2010

Teprovning pågår

Denna låda full med teprover anlände till mig i helgen. Det är en ny, potentiell, televerantör som skickat den. De har verkligen ett stort sortiment av spännande tesorter, eller vad sägs om Hasselnötstosca, Plommon/Kardemumma eller Mojito? De sorterna hade i allafall jag velat pröva... smaker som man ju bara kunnat drömma om vad gäller te. Tyvärr fanns inte dessa att tillgå för tillfället, men de kanske dyker upp framöver *hoppas*. Men jag har ju ändå fått en hel del att dränka smaklökarna i....
Just nu sippar jag t ex på Birkablandning Höst med smak av apelsin, kakao, papaya, chili, choklad, kanel och morot (wow!). Inte dumt alls! De är mycket fantasifulla de här temakarna, må jag säga. Jag kommer säkert inte kunna motstå att ta in några av sorterna i mitt telager (som just nu håller på att sprängas). Jag får helt enkelt gallra ut några mindre populära sorter, sånt är livet.
'
Vintern har ju som bekant kommit till Sverige vilket jag fick känna på i förmiddags då jag körde ca 4-5 mil norr om stan och där var ju verkligen VINTER! Här i de södra länsdelarna faller nederbörden mest som regn fortfarande och inte mycket har lagt sig på marken, men däruppe kändes det som en helt annan årstid. Kanske därför man kallar stället "Lapplands Väsby"...
'
Med mig i bilen hem från vintern har ju påfyllning av honung (bl a den jättepopulära förkylningshonungen!), nya skorpor och tekarameller bl a. Alltsammans kommer in på TEFROSSA inom kort.
'
Det finns fortfarande några dagar kvar att delta i tävlingen som Carolina anordnar, med vinster från TEFROSSA (se längre ner i bloggen). Fram t o m 25 november går det bra att vara med! Missa inte denna!
'
Nu ner i pack-kammaren för mig!
Ha det bra och kör lugnt i snöyran!

5 kommentarer:

Synnøve. sa...

Jag vet vad jag ska önska mig i julklapp....
Te, av alla möjliga och omöjliga varianter....

Det kommer snart en beställnig.
Måste in och titta på lite julteer...

Kramen i pack-kammaren.
Synnöve.

hugan sa...

Mojito te lät ju otroligt spännande! ;-)
packa på!

Anonym sa...

Har precis hittat till din blogg och här tänker jag stanna! :) Låter som en dröm att få hem nya tesorter att prova och Mojito lät ju verkligen roligt.

/Anna

TEFROSSA sa...

Hugan o Anna:
Mojito-te ja, jag har det inte hemma än, men hoppas få in det snart...

Och varmt välkommen till dig Anna! Hoppas du kommer att trivas här!

Linn sa...

Oh, vad gott birka höst lät, o mojito!! Spännande med ny leverantör och nya härliga smaker!!
Känns som det börjar dra ihop sig för en ny beställning! :)
Här uppe i Östersund har vi fått en parasit i vårt kranvatten, då passar te ännu bättre o dricka eftersom vattnet måste kokas innan användning.
Ha det gott, Kram Linn