lördag 27 november 2010

Flera awarderNu har jag faktiskt lyckats få den här awarden, "Cherry on top" åtminstone två gånger utan att ta till mig den, men... here goes! Dels har den sköna Pockethexan förärat mig denna för ett bra tag sedan, dock med ett litet annat upplägg än det jag nu har fått från härliga Pysselkiisen.

Tusen tack till er båda! Jag uppskattar jättemycket att någon dels läser vad jag skriver, dels tycker att det är värt en award också!
'
Jag väljer att följa Pysselkiisens upplägg för det var "lättare", hihi...
Den här awarden innebär att välja tre favoritförfattare och ange en bok av dem, skicka vidare awarden till fem favoritbloggar och tacka den som man fått av awarden av, och till sist klistra in loggan på bloggsidan.
'
Såhär är det då.
'
Det finns enormt många författare som jag gillar, och de varierar med tiden. Men jag väljer några bra bland alla favoriter.
'
En som jag kommer att tänka på först av alla är Douglas Kennedy. Han är en amerikansk skönlitterär författare som bor i London och skriver otroliga, spännande, ovanliga historier med mycket bra flyt. Idel "page turners". Den bok som jag tycker tar priset av hans romaner är "The Big Picture".
'
Sen blir det genast svårare... Vi kan ta en svensk, bra författare, Maria Ernestam. Hennes bok Busters Öron är en riktig ruskig bok. Det är väl ingen direkt deckare, mer åt psykologisk thriller-hållet. Me like! Maria Ernestam upplever jag som något ojämn i sitt författarskap och jag har väl inte tyckt att hennes efterföljande böcker riktigt håller samma kvalitet, tyvärr.
'
Åh nu blir det ännu svårare. Jag har svårt att välja mellan Barbara Voors och Inger Frimansson. Jag väljer kanske ändå Barbara Voors (bor i min hemkommun!). Hennes bok Sömnlös är ett mycket bra, väldigt otäckt psykologiskt drama. Litet samma genre som Inger F också skriver i. Det finns många bra böcker att läsa av dessa författare!

*

Sen kommer delen att utse fem andra bloggar som skall få awarden. Där fegar jag faktiskt ur. Absolut inte för att det inte finns bra bloggar, tvärtom, men jag vill inte lägga på någon en börda att känna sig tvungen att skriva om detta. I stället får alla som känner sig manade hämta awarden här och skriva om den på sin sida!


5 kommentarer:

Marie//Tekla Maräng sa...

Grattis till dina awards.
Ja det är bra och läs värda författare du har berättat om.
Kram:)

Anonym sa...

Idag kom allt te jag beställt! Tusen tack för den snabba leveransen, för att teet är ljuvligt, för att kladdkakeljuset luktar HIMMELSKT och för att man känner sig speciell när du skickar med en skriven rad!

/Anna

TEFROSSA sa...

Till Anna:
Tusen tack till Dig! Får jag använda din kommentar i min gästbok i butiken? Åh vad detta värmer efter en rätt jobbig dag!

Kram
Lena

Pockethexan sa...

Jaha du fegar ur, jag som var så nyfiken....<;D

Nejdå jag förstår o jag tackar för dina boktips de ska jag lägga på minnet när det är dags att förnya sig, för ännu så länge är det bara Frimanson som jag har läst av "dina" böcker o hon står högt på min lista speciellt "Godnatt min älskade"!

Kramis!
<;D

Anonym sa...

Det är klart du får det!
Stor kram till dig! /Anna