måndag 29 december 2008

Jag läser...

... något så väldigt intressant just nu att jag bara måste berätta: Monica Antonssons bok "MIA - sanningen om Gömda". Jag antar att de flesta hört talas om böckerna Gömda och Asyl av Liza Marklund och Maria Eriksson. Säkert har många även uppmärksammat den nya, kritiska boken av Monica A. Det känns nästan som ett politiskt inlägg att överhuvudtaget skriva om den, men den är ju helt revolutionerande egentligen! Jag vill inte här gå in och berätta vad boken går ut på, det kan den intresserade läsa här och på många andra sajter på nätet. Men helt klart är det fängslande läsning och ganska upprörande också... Någon annan som läst den?

7 kommentarer:

TÄVLINGSDAGS sa...

http://tavlingsdags.blogg.se/2008/december/vinn-presentkort-manga-vinnare.html#comment

grym tävling, där hela 10 stycken vinner varsitt presentkort på 500:-, hittils har alla tävlande vunnit då det bara är en som uppfyllt tävlingskraven ;)

rosenskära sa...

Hej! Tack för ditt rara, intressanta inlägg hos mig! Du har helt rätt, bloggandet har många dimensioner, som ändras allteftersom, men det är perfekt som nätverk och tankelåda.

Och så finns det så otroligt mycket inspiration att få!

Lycka till!

Kram/Lena

Fru Pusselbit sa...

Jag vill önska dig ett underbart och härligt GOTT NYTT ÅR!! =)

Poppins sa...

Hej och tack för din snälla kommentar på min blogg. Hoppas du har haft en trevlig nyårsafton och att 2009 blir ett bra år!
Poppins

Härligheter enligt Erika sa...

Hej!
Åh, vilken vacker och intressant blogg! Länkar upp dig på min mat och dryckblogg på direkten.
Jag har läst de första böckerna om Mia men har den sista kvar. Är den lika bra eller tar den udden ur berättelsen?
God Fortsättning!
Erika

Härligheter enligt Erika sa...

Att skriva driver mig helt enkelt... Här kan jag vara så nyfiken och testa allt möjligt och få diskutera vilket passar mig fin fint! Jag blev så imponerad av din fina teshop! Har du haft den länge? Anade detta med Gömda och har därför undviket den sista boken...det finns så mycket bra att läsa!
Erika

Fia sa...

Monica Antonsson bok "Sanningen om Gömda" bevisar att innehållet i Lizas och Mias böcker är 100% mytoman-bluff (är det nåt litet enda som stämmer överhuvudtaget?!!) - även om Liza hävdat i mängder av intervjuer, artiklar och reklamtexter att bokens berättelse är helt sann är det i själva verket en romanhistoria. Och Mia själv har ställt upp i intervjuer i TV och press och bekräftat sanningshalten, anklagat människor som psykopater, anklagat Sverige att inte kunna ta hand om misshandlade kvinnor osv, osv...Skänk royalty-intäkterna för bluffen till Kvinnojourerna i Sverige. Beloppet lär vara 25-30 miljoner som Mia och Liza själva delat på.i