måndag 23 mars 2009

Banta med te?!?


God morgon!
Dags för litet te-fakta:


I World Tea News har man skrivit om teets effekt på viktnedgång och ämnesomsättning. Detta gäller speciellt grönt te och oolong-te.

Grönt te eller Oolong?

Forskarna är oense om vilken typ av te som har största fettförbränningseffekt och har kommit fram till helt olika resultat i de studier som har gjorts.
Enligt WTN så har forskare kommit fram till att något okänt ämne som finns i oolong-te (ej tein/koffein) ökar fettoxidationen signifikant och kan därmed även öka viktnedgången.

I en japansk studie 2003 kom man fram till att oolong-te är effektivare än grönt te när det gäller viktminskning. Detta beror på att oolong-te innehåller ca hälften av mängden koffein jämfört med grönt te men mycket högre mängder av några andra ämnen som är avgörande för viktminskning. En annan studie år 2006 gick så långt som att hävda att "oolong-te bränner 2,5 gånger fler kalorier än grönt te". Detta motsäges av ytterligare en studie som i princip hävdar motsatsen, dvs att grönt te är effektivare...
Slutsatsen av allt detta blir tyvärr inte mer än ett "Kanske". Vi kan ännu inte konstatera att te-drickande direkt påverkar viktminskning MEN forskningen hittills har ändå gjort intressanta iakttaganden vad gäller fettförbränning, energiåtgång och glukostolerans (för diabetessjuka).
Vill ni ändå (eventuellt) öka chanserna att gå ner i vikt så skaffa på er litet oolong-te eller grönt te från Tefrossa!

Artikeln i sin helhet kan du läsa här.

NY TÄVLING!!
Ett litet tips om en ny tävling där du kan vinna te kommer här. Det är Jennie på fina matbloggen Kalasgott som hjälper mig. Gå in där och var med och tävla om hela 5 paket Ekologisk Citrusmumma!

2 kommentarer:

huga sa...

Tanken var enormt trevlig..! Tyvärr så..ja ska man bara dricka te så kanske man blir en mager stackare ganska fort, men jag vet inte om jag strävar dithän ;)

fettförbränning sa...

nice blog