torsdag 24 september 2009

Mirakeldrogen

Grönt te dricker jag i mängder nu, när jag känner mig förkyld. För jag råkade läsa en artikel om att det innehåller massor av antioxidanter som ökar motståndskraften och även förebygger många sjukdomar. Det kan till och medvara så att grönt te kan minska risken för en för tidig död.
Det ni! Bättre kan det inte bli.

Om man dricker fem koppar grönt te varje dag blir det dessutom dubbelt så lätt att gå ner i vikt, visar en studie från Journal of Nutrition. Framförallt är det fettet kring midjan som minskar med hjälp av teet. Fantastiskt! Precis vad jag behöver ;-) Nu gäller det att öka konsumtionen av grönt te. Jag började redan ikväll och laddade koppen med Citronmarängpaj, lättdrucket som få.

Och koppen, det var denna skönhet! (Tekla: ser du!) Äntligen har den kommit hem till mig, ända från England. Jag har jagat den på Ebay ända sedan i våras, nu är den här och den är god att dricka ur kan jag säga. Tunt, nästan genomskinligt porslin och söta små möss som busar.Keep up the green tea habit!

10 kommentarer:

Marie//Tekla Maräng sa...

Åh Tekla ser!!!vad kul att du fick tag i koppen i från England. Jag blir lite grön av avund för det är just vårkoppen som är trasig i min samling. Men visst är dom goda att dricka ur...
Absolut mina favoritkoppar!
Alla sätt är bra för att komma igenom en bok och som du skrev dom 50 sista siderna var bäst.
Den glömda trädgården var läs värd i mitt tycke så prova du.
Kramar Marie:)

Esbe sa...

Otroligt söt mugg!

Jag är tacksam till vad du skriver om det gröna teet, jag dricker inte speciellt mycket te ännu (snart kommer hösten och vintern att rugga till mig och få mig att dricka igen). I just teträsket är du min källa till visdom.

Ha det så jättebra!


Ps. Om nån vill ha en påse med kaktusfröer, så finns det ett inlägg om det i min blogg! (Först till kvarn...)

Susanne sa...

Åh varför kan jag inte dricka te,suck..Jag bara kan inte lära mig..Lustig jag tänkte på Tekla när jag såg koppen innan jag såg att du skrivit till henne..Skall hålla utkik på Tradera är där varje dag...Kram till din dag..Susanne

Sessan sa...

Hej
Vilken härligt blogg. Tittar in igen. Vad vore livet utan te.
Trevlig helg.
Kram

farmor ankus sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
farmor ankus sa...

Hej
jag var nog för trött första gång jag skrev, det blev rena knasen.
Men det jag ville skriva var att mycket intresant om det gröna teet, jag får nog ta en tankeställare om det.
Så jätte fin kopp du har och mössen är så söööta.
ha en god helg

marita blücher sa...

Hej Lena,
Tack för din rara hälsning hos mig. Vilket klokt val ni gjorde i somras - det gäller att ta tillvara de få bad-dagar som ges, min butik kan du ju besöka precis när som helst. Jättesöt kopp, motivet påminner lite om Beatrice Potters värld och grönt te är både gott och hälsosamt !
Kram/Marita

Monica Hansen sa...

Citronmarängpaj..... ska kolla:)

vacker kopp!

Monica Hansen sa...

Tips om teet, Williams favorit, och historien om Russian Caravan är noga noterat, varmt tack för hjälpen:)

disa sa...

好神拖,料理,幸福,好色,頂好,好事多,好玩遊戲,史萊姆,線上遊戲,A片下載,影城,愛情公寓,貼圖,情色,網站,遊戲,小說,文學,色情,交友,影片,臺灣,小遊戲,論壇,嘟嘟,視訊,小說,言情小說,貼圖,用品,情趣,漫畫,情色網,情色,遊戲,85cc,嘟嘟,網站,18成人,影片,交友,貼圖,圖片,圖片,文章,小說,光碟,微風,影片,漫畫,文學,遊戲,電影,論壇,成人,做愛,aio,小說,聊天室,聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,視訊,聊天,聊天室,聊天室,聊天室,聊天室,免費視訊,交友