onsdag 22 april 2009

Piggna till med vitt!


En tidningsartikel listar te som nummer två bland de tio bästa sätten att öka energinivån och känna sig piggare!
"Öka din energin med vitt te, som har en mild och frisk smak som kräver minimal sötning!".
Professor Iman Hakim vid University of Arizona, ledande forskare om hälsoeffekter av te, säger att vitt te är det te som genomgått minst behandling av alla teer. Detta gör att vitt te har den högsta koncentrationen av L-theanin, en aminosyra, som enligt ny forskning stimulerar alpha-hjärnvågor att öka skärpnadsgraden samtidigt som de åstadkommer en lugnande effekt! Och eftersom en kopp vitt te innehåller mindre koffein (15 mg) än andra tesorter (upp till 50 mg) och kaffe (120 mg), är det mindre uttorkande/urindrivande, vilket är av betydelse för energinivån.
Egen översättning ur:
Detta verkar bara vara en av många fördelar med vitt te. Vitt te innehåller en stor mängd antioxidanter, som ju är av stor betydelse för vår hälsa och välmående. Vitt te är dessutom mycket bra för hyn och många skönhetsprodukter innehåller extrakt av vitt te. Detta får bli en fortsättning i ett framtida inlägg... (en liten "cliffhanger"...).
Så det är bara att brygga sig en härlig och nyttig kopp vitt te då orken tryter. Det finns fyra sorter att välja på hos TEFROSSA för närvarande. Det senaste tillskottet till familjen Vitt te är Vitt Skimmer med bitar av guava, blommor från granatäpple och ringblommor. Teet är smaksatt med guava, lime och apelsin. Superfräscht och gott!
God Natt!

3 kommentarer:

Monica sa...

Hej. vad kul att få lite lärdom om olika ter hos dig :) Det vita verkar ju jättegott...
Tjingeling
Monica

vitavillan sa...

Jag har faktiskt aldrig smakat vitt te. En sak som måste bli av det hör jag..

huga sa...

Jamne då får vi lägga en order på piggelin te då!