onsdag 30 september 2009

Höstligt fikamys

Det har varit en härlig, krispigt kylig höstdag som jag tillbringat med att cykla in till stan och besöka min underbara frisör. Nu är jag åter mig själv igen, tack och lov, frisyrmässigt. Förra gången experimenterade hon en aning men det var inte riktigt lyckat. Nu är dessutom höstfärgerna på plats i håret...hihi. En glimt av rött och guld.
Passade även på att göra litet ärenden i stan (typ köpa vantar åt barnen... lyxigt värre, rena Anna Anka-shoppingen... NOT!). Då ramlade jag över ett mysigt fikaställe på Drottninggatan 73, nämligen Muffin Bakery!
Jag passade på att köpa med mig en av deras stora muffins (vad annars?) med hallon, päron & kardemumma. Till det en kopp marsipante och litet eftermiddagssol på farstubron.
Var det gott eller var det gott?? Svar: Det var jättegott!!


Teet avnjöts ur en av mina andra fina engelska koppar, denna med vintermotiv.


Stället kan rekommenderas. De har massa olika muffins att välja på såklart. Nästa gång måste jag testa en med rabarber och vit choklad....
Muffin Bakery på fyra olika ställen i Stockholm.
Snart dagisdax!
Glöm inte tävlingen, gott folk!

14 kommentarer:

Linn sa...

Vilka häliga bilder!! Ser verkligen mumsigt ut, och dina koppar är ju bara så söta. Finns de bara att köpa i England eller kan man få tag på dom även i Sverige?

Nu ska jag mysa på med en stor kopp te i soffan! //Linn

hugan sa...

OOOOOOOO vad jag blir frestad! Jag som ska hålla mej ifrån allt vad socker heter....går inte alltid med bästa resultat ;)
Låter så skönt med en egen ta hand om dig dag! Grattis till den!

Myricas Farmor sa...

Såå gott det såg ut, jag kan föreställa mig din shopping, Anna Anka ligger nog i för att komma upp i din kaliber,hi hi.

Jag måste bara bli lite avis på dina fina te koppar, är det något som du kan ta hem tro.
jag älskar dom med möss på, som Beatrice Potter möss.
ha en god kväll

Tea Lady sa...

Linn och Farmor Ankus:

Kopparna har jag handlat hem från England på E-bay av privatpersoner. De är från 80-talet och tillverkas inte längre. Så tyvärr kan jag inte sälja dem i min butik. Ni får jaga på E-bay ni med, som jag gjorde. Kopparna kommer från serien Brambly Hedge från Royal Doulton. Denna heter "Winter beaker". Ja visst är det underbara!

Malte och Snoken sa...

underbara koppar! blir vansinnigt sugen på te o godsaker när jag ser bilderna½ vet du var man kan få tag i karin larsson teer mer än i dalarna o på sofiero? köpte karin larssons apelsin o ingefärstee o är fullkomligen fast, ett ljuvligt te, men jag önskar slippa åka till soferio samt betala inträde varje gång jag vill fylla påmitt förråd... tacksam för svar... eller skulle jag skriva taxsam kanske om du hälsar tillbaka så förstår du .../malte o snokens matte

Jenny. sa...

Oj vad sugen jag blev på den med vit choklad och rabarber. Lite roligt var att jag satt med en kopp citronmaräng i handen då jag läste din kommentar (chain är redan uppdrucken.). Min favort är Erik helt klart !! Kram.

Tea Lady sa...

Malte och Snoken:

Jag kommer inte in på din sida, men jag kollade litet ang Karin Larsson-te. Vet ej var man köper det, men jag tänkte ta in ett Rooibos-te smaksatt med ingefära och grapefrukt och med bitar av ingefära, citrongräs och citronskal. Även myntablad, peppar och ringblomma. Vad tror du om det? Syrliga Ginger heter det.

Var "ditt" te grönt eller rött eller svart?

/Lena

Marie//Tekla Maräng sa...

Köpte du alla fyra årstiderna i muggar?
Så mumsigt det ser ut både att sitta på farstubron och muffinsen du köpte med hem.
Jag köpte Karin Larsson te när jag var in Sundborn. Men prova att gå in på www.clg.se/shop så kanske man kan beställa det ska även bli en web-shop någon gång under hösten.
Var det Malte och Snoken som undrade? (jag kom nämligen inte åt deras blogg eller mail adress)
Kramar Marie:)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Marsipanthe och muffins och i den fina koppen, kan det bli bättre..nej. Så gott det ser ut. Marsipanthe vore ju toppen om man blir godissugen.
Ha en mysig dag
Kramar
AnnaMaria

Chubby Chieque sa...

Oj! vad mysig med fika. Jodå! finns så många kafeér runt i stan med mysiga möbler och goda saker.

Tack för en fin blogg.
xoxo

segsliten sa...

Vilka härligt höstliga bilder!
Och lite sugen blir jag minsann också - mums!
Kram ☺

Elisa Day sa...

Lät som ditt hår är jättefint i mysiga höstfärger. Vilken vacker kopp du har. Och muffinsen, den vill jag ha! Kan du inte börja sälja såna också ;) Kram

Babsan sa...

Men hej Tefrossa! Vad roligt att du hittade min blogg. Alltid lika nyfiken när någon ny bekanskap hittar en...

Vilka härliga bilder du bjuder på!

Bluewhiskey sa...

Sockertarmen darrar i habegär.. Bara att läsa om en muffins med vit choklad är ju att pika munnen som ökar salivutsöndringen till max. :p