söndag 25 januari 2009

January är National Hot Tea Month i USA!

Wow, ibland blir man imponerad av USA, de har en officiell te-månad!!

För att hänga på litet i uppmärksammandet av detta så tänkte jag återge en temeditation eller egentligen en teceremoni, som man bör utföra så ofta som möjligt. Visserligen enkel, men ändå mycket avkopplande!

Ta fram det du behöver för att brygga ditt te. Var försiktig när du hanterar tekanna och kopp.

Välj ditt te omsorgsfullt. Vilket te passar din sinnesstämning, dina behov, vädret? Ägna en stund att njuta av åsynen och doften från de torra bladen.

Värm vattnet till strax under kokpunkten. Lyssna på det speciella ljudet när vattnets temperatur ändras.

När vattnet nått rätt temperatur, njut av ångan och det gurglande ljudet när du häller vattnet över bladen. Det är ett speciellt ögonblick när bladen börjar veckla ut sig, "bladets ångest".

När teet drar, träna på att andas och sträcka på dig. Börja inte att diska eller göra andra saker (detta är svårt!).

När teet är färdigt, häll upp en kopp och koncentrera dig på att njuta av aromen och färgen på brygden. Smutta försiktigt på teet och låt teet ligga kvar i munnen en stund. Var känner du smaken? Vilka smaker känner du? Sedan dricker du resten av koppen i lugn och ro!

Njut!

4 kommentarer:

Jenny. sa...

WoW USA har fattat det hära med T !! Ändå tyckte jag att det var ganska så svårt att hitta T när jag var där. Aja ha det bäst !!

Jenny. sa...

Pst hoppas de är ok att ja lånar bilden !!

TEFROSSA sa...

Ja, eller hur? Du får låna den för mig...

Gu vad jobbiga de där utmaningarna verkar.

pockethexan sa...

Hallå igen Frossa, (ajg lämnade ett meddelande till dig hos mig men jag gör det här också, det är nämligen så att jernsaxen@live.se skulle vilja att du skickar din adress igen så att du kan vara med i "Pockethexorna på utflykt" och få din pocket (gäller även andra intresserade då in på min blogg o kika).
Visst är det väl härligt att man nu kan få RIKTIGT TE och inte som det var på 80/90-talet då de flestas titta på en o undrade var det vad för någonting man pratade om när man bad om löste på cafeer el. restauranger.
Kramis/från Hexan själv