onsdag 29 april 2009

Hallon- och chokladmuffins





Dags för ett litet smaskigt bakverk som lämpar sig att avnjuta till en kopp gott, bryggt te.
Idag har jag valt Hallonmuffins med chokladbitar!


Det här behöver man:


125 gr smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk apelsinskal (kan uteslutas)
2 dl hackad mörk eller vit choklad (smaksak!) eller chokladchips
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 1/4 dl mjölk
5 dl hallon (färska eller tinade frysta)



Såhär gör man:


Rör ihop smör och socker, tillsätt vaniljsocker och apelsinskal. Blanda chokladbitar, mjöl och bakpulver i separat skål. Tillsätt dessa torra ingredienser litet i taget till smörblandningen. Tillsätt mjölken försiktigt, vänd sedan ner hallonen. Skeda ner i muffinsformar och grädda i 175 grader 20-30 minuter. Det blir 8-10 stora muffins!


Receptet har jag hämtat ur boken "Chamomile Mourning" av Laura Childs. Jag har tidigare skrivit om dessa "te-deckare" som är mycket trevliga att läsa. Huvudpersonen är en te-butiksinnehavare (Tea Lady) i Charleston, USA, som ramlar över det ena mordet efter det andra. Böckerna är späckade med te-kuriosa så bara det gör dem läsvärda, tycker jag!


Som vanligt så ramlar det ständigt in nya produkter hos TEFROSSA. Jag är glad att nu kunna erbjuda en teburk som jag själv köpt på mig förra sommaren på Gotland. Den heter Tea Break och är jätteläcker, i litet gammaldags stil med blåvita mönster och snyggt målat temotiv runtom. Såhär ser den ut:



En lagom stor bricka har jag länge haft behov av hemma. Den här brickan är perfekt när man bara skall glida ut i trädgården eller på balkongen för en kopp te ensam eller med en kompis. Eller kanske få en kopp te på sängen av någon vänlig själ... Den har dessutom fina temotiv. Liten pik till tepåsar får man med också - "Don't use a tea bag, it's just too grim". Instämmer där!



Om ni bakar de däringa muffinsen så har jag även en kakburk att stoppa dem i! På en kunds begäran har jag tagit hem denna härliga, stora kakburk med prickar på. Den kommer från Emma Bridgewater i Storbritannien och är av fin kvalitet och rymmer många kakor. Det är jättekul när ni läsare och kunder hör av er med önskemål om saker jag skall ta hem och sälja i butiken. Det tar jag tacksamt emot! Mer sånt!



Det var det hele... fast faktiskt inte allt nytt som kommit in. Några till nya teburkar finns inlagda i butiken, så kika in här.

Nu var det dags att fixa middag till familjen. Ha en skön kväll, ni alla!



4 kommentarer:

Carpe Diem. sa...

Hejsan!
dom muffisarna verkar jättegoda! är en Muffoman! =D
Hm....lovar att skärpa mej och int ha i teet så länge..;-D
Ha en trevlig valborgsmässoafton
/Kerstin

Synnøve. sa...

Så gott det där såg ut då....
Måste prova.
Har börjat räkna alla recept man ska prova...
Det är tur att man aldrig kommer prova allt. För då hade man sett ut som michelingubben...
Men de där muffinsen ska jag prova...
kakburken var ju så söt.

Hoppas ni får en bra valborg. Det firas inte i Norge, men jag ska försöka får hyresvärden att skramla ihop grenar och rusk och rask till en liten majbrasa på åkern. Får se hur bra jag lyckas övertala honom...
Ha det gott nu och hälsa maken.
Kram Synne.

Inas sa...

Hej DU!
Ville bara önska dig en trevlig helg och många goa kramar Ina

Anonym sa...

Åhh, de muffisarna verkar ju supergoda. Tack för det smarriga receptet. Så mycket fina burkar du visar.
Önskar dig en bra helg.
Kram