måndag 25 januari 2010

Diverse och en liten strut

Såhär ser Aronia ut, vårt vackra inhemska super-bär! Kanske har en och annan sett det, växer bl a som häckar, åtminstone har jag sett det i Skåne. Smaken "rå" är väl ingen höjdare, väldigt beskt, men det är späckat med vitaminer och antioxidanter.

Nu finns alltså en inhemsk utmanare till alla dessa Goji- och Acai-bär. Och då vill vi ju inte vara sämre än att erbjuda ett Aronia-te på TEFROSSA: Rooibos Aronia!

Ytterst välsmakande med en ganska distinkt, men god, smak! Det här måste ni prova!

*

Kan inte låta bli att nämna "helgens" uppvisning av Kerstin Tillberg-koppar, i programmet "Stjärnorna på Slottet". Då användes dessa koppar, som kanske har kommit litet i skymundan för "rosenkopparna":


Men nog så snygga att uppmärksamma. Även en specialdesignad isbjörn av denna keramiker fick vara med.
*

Jag hittade en liten strut i min brevlåda idag! Vackert pyntad med glitter och stjärnor.Det var min bloggvinst i överraskningstävlingen. I struten dolde sig ett paket rökelse.


TACK Ingela!Jag och Johanna på Ordsamling bryr våra hjärnor ordentligt nu för att utse två vinnare i skrivar- och tetävlingen på hennes blogg. Det är en mycket svår uppgift eftersom vi fick in ett fåtal bidrag, varav de flesta höll en mycket hög kvalitet! Håll utkik, vinnaren annonseras snart...


4 kommentarer:

Anna sa...

Wow! Hade ingen aning om att aronia var så nyttiga. Det är en härdig buske som går att odla i större delen av Sverige, inte alls ovanlig i Umeå t ex. Fantastiska höstfärger och snygga, svarta bär som oftast bara sitter kvar som fågelmat om vintern. Det finns både höga och låga varianter.

Livet på Berget sa...

Så gullig strut med fint innehåll. Låter som ett spännande te.
Ha de så gott!
Kram
/Sara

Marie//Tekla Maräng sa...

Så du har också vunnit en överraskning ifrån Ingela, jag fick min igår också.
Visst är det kul med fin post.
Aronia dom är verkligen både nyttiga och goda.
Kramar Marie:)

Gudrun sa...

Hej!
Välkommen till mig, kul att du hittade. Nästa tävling innehåller 2 rosmuggar som rymmer ca 2dl.
Kul att du också är hoyafantast, det är verkligen underbara växter.
Så trevligt med teér, det är gott, dricker ganska mycket te.
Jag lade också märke till muggarna, de är jättefina.

Ha det gott.