fredag 8 januari 2010

TÄVLING - Skriv om Din te-stund

Vaaaa??? Ännu en tävling?! Svar: JA!!!


På TEFROSSA älskar vi tävlingar.

Det känns litet som om jag låter andra göra "jobbet" just nu, men men. Medan jag ägnar mig åt bokföring och bokslut och annat värdsligt.


Jag har nämligen fått hjälp av Johanna på den eminenta bloggen Ordsamling att ordna en klurig tävling. Och eftersom Ordsamling är en kreativ skrivarblogg så går även tävlingen i skrivandets tecken....
För att delta skall du nämligen beskriva din allra bästa te-stund!

Kanske var det en te-stund med någon speciell, älskad person som du minns. Eller en te-stund i samband med någon viktig händelse i ditt liv? Eller....?

Det skall bli så intressant att läsa era historier, jag ser mycket fram emot det. Och jag lovar att publicera vinnarnas historier här i bloggen.

Själva ordet"testunden" har dessutom en stor betydelse för mig. Det var nämligen så jag, i begynnelsen, tänkte att min butik skulle heta, Testunden. Men Bolagsverket, dom tyckte inte det. Och kanske var det tur?!?

STORT LYCKA TILL I TÄVLINGEN ÖNSKAS ALLA TEVÄNNER!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hm... krångligt... för te för mig är mys, lugn och ro. Inget exklusivt men ett gott minne är när jag bodde hemma men ofta hälsade på en kompis som flyttat hemifrån.
När vi efter att hon slutat sitt jobb kokade te, gjorde i ordnig brickan med mackor och pålägg. Slog oss ner framför tv:n och drack det varma teet och pratade så där som tjejer bara kan göra, i timmar och tekannan fylldes på långt efter att mackorna var slut.
Det var verkligen te-tid att njuta av!!!
Goa minnen för mig.

ANNIKA sa...

Min bästa testund var i Marocko när jag bjöds på grönt myntate för första gången.Sött och gott.
Vilken sagolik miljö med mosaik och marmor .Man kände sig speciell
pga service och vänliget som vi inte är vana vid här hemma..
Man bjöds på myntate i var och varannan butik och restaurang.
Härliga reseminnen.
Nu hoppas jag på vinst....
gustafsson.57@hotmail.com

Synnøve. sa...

Mitt bästa testundsminne har nog att göra med min syster som gick bort 1990.
Vi var ofta hemma hos henne. Gick gärna på bio och hade mysigt. Så avslutade vi med en kanna gott te hemma hos henne i hennes sköna soffa.
Vi kunde prata om allt. Inget var främmande.

Nu när sitter med en kopp te så går tankarna tillbaka till henne. Saknar henne så mycket. Därför så är mina testunder med henne mina favoritminnen.

Ha nu en fin kväll.
Kramen Synnöve.

Anonym sa...

Oj, vilken rolig tävling! :)
Jag dricker te rätt ofta, men det är svårt att komma på en bra testund att skriva om.
Hm.. Det får bli om den julen för ett par år sedan, när jag fick te i julklapp av min svärfar. (Det visade sig att det var svärmor som hade handlat..) Men det var en choklad/chili te - jättegod som fika-te. Jag dricker ju inte kaffe - och svärfar är en stor tedrickare själv. Så jag tyckte det var riktigt trevligt med en sån klapp. :-) (Dessutom älskar jag choklad också.)
Te kan värma på flera sätt! ;)
Nina-Christin

Rebecka sa...

Sv: Tack så mycket! Det är ju en så himla bra tävling.

Johannas ordsamling sa...

Nejmen, nu skriver alla sin testund här - tokigt! :O Men fint också.

Hoppas du får en fin och lugn söndag,
kram!

Synnøve. sa...

Hej där.
Har skrivit den hos ordsamling med.
Bra du påminde mig.
Det kommer en mail under kvällen.
Kramen Synnöve.

Pockethexan sa...

Hur gör man nu, ska man skriva här el. hos Ordsamling?
Aha, jag kan skriva hos båda...
<;D

Det var en gång en liten 14 årig flicka som aldrig hade druckit te, hon reste till Tyskland, hm en gång till, hon reste till VÄST-tyskland med sitt fotbollslag o bodde hos hemma hos västtyska 14-åriga fotbollsflickors familjer.
Nu hände det så att mitt under matchen de spelade fick den 14-åriga svenska, nja dansk/finska flickan jätte ont i huvudet o kunde inte riktigt röra på vänsterarmen. Så in på planen rusade både de svenska o västtyska tränarna, alla jätte oroliga o ingen som riktigt förstod vad den andra sa. Det slutade med att den icke tedrickande 14-åriga fotbollsflickan skjutsades i ambulans till det supermoderna västtyska universitetsjukhuset som hade den allra senast tekniken som inte fanns någon annanstans i hela världen eftersom det här skedde år 1980.
Efter en vecka med undersökningar o datotomograferande kunde de inte hitta något annat fel på den nu tedrickande 14-åriga sv/dansk/finska fotbollsflickan än att hon hade fått hjärnskakning av fotbollen hon fick i bakhuvudet tidigare under matchen o att hon då nog hade landat på vänsterarmen o att den då domnade bort. Det enda de västtyska universitetsforskarna inte kunde svara på var, hur kommer det sig att hon nu dricker te?
Men det kan den nu 44-åriga tedrickande icke fotbollsspelande Pockethexan svara på, för på 1980-talet sade man inte emot när en tysk sjuksköterska med barsk min stirrade ned på koppar o fat efter varje måltid på sjukhuset o hötte med fingret om man inte hade ätit el. druckit upp ALLT. Det var te el. kaffe till varje måltid o kaffe kunde den 14-flickan inte alls att få ned, så det fick bli te för "Nein danke" kunde den då 14-åriga sv/dansk/finska fotbollsflickan på besök i Västtyskland inte säga.

Det får bli mitt tävl.bidrag o nu tackar jag för mig för nu har jag blivit så tesugen så jag får ta mitt eftermiddagste lite tidigare idag...

Kramis från Pockethexan själv som har lagt in teskrivartävlingen från Ordsamlings på min pocketboksblogg, hoppas att det blir rätt då!
<;D