fredag 15 januari 2010

Terummet på Tivoli

Åh, nu känner jag att jag fått tillbaka gnistan igen inför bloggandet. Jag har nog behövt en semester från bloggen ett tag. Men nu är jag tillbaka, så akta er för här kommer te-propaganda!
*
En dag som denna, mitt i smällkalla vintern, gör jag en liten tillbakablick till vår semester i Skåne i somras. En dag tog vi båt och tåg till Köpenhamn för att fira sonens 10-årsdag på Tivoli i Köpenhamn.
Jag hade förstås researchat litet om Tivoli innan och råkade se att där skulle finnas ett ypperligt tea-room där, Chaplon Tea Salon. Spännande, tyckte te-tanten! Det var ju det som lockade mig mest med denna aktivitetsfyllda dag på nöjesfältet.Väl framme på Tivoli fick man ju först låta de yngre familjemedlemmarna få sitt lystmäte av diverse åkattraktioner och skräpmat. Men sen började jakten på terummet! Tivoli är ju stort och det är inte helt enkelt att läsa kartan. Dessutom fanns ingen info om något te-rum i registret över fikaställen! Skandal och väldigt synd tycker jag. För te-stället existerar ju, vilket jag sent om sider skulle upptäcka...


Jag började med att fråga mig fram. Några säsongsanställda ungdomar på olika fik etc "hade inte en aaaaning...." och hade aldrig hört talas om ett te-rum! Vad skumt. Jag började nästan tro att jag drömt upp det hela.


Men mot slutet av vistelsen när ungarna började bli nöjda med att åka karusell så tog vi en promenad i de lugnare delarna av Tivolo, det är ju som en stor park. Och där, helt plötsligt, så fanns bara te-rummet! Eller te-rum och te-rum.. En liten kioskliknande byggnad (mycket fin) med servering i en fin trädgård.


WOW! Där fanns alla tänkbara fina neutrala teer av bästa kvalitet! Och bakverk därtill. Eftersom jag redan fikat på annat håll (hittade ju inte stället först) fick jag avstå bakverken. Men en Chai to-go måste jag ju pröva! Och den var fin skall jag säga, mmmmmm!


Så ifall ni passerar Tivoli framöver, missa inte denna oas i nöjesparken. Perfekt att vila ut mellan kalabaliken och njuta en god kopp te.
*
Det är en del BIG NEWS på gång hos TEFROSSA. Bl a ett helt nytt, unikt te som tagits fram i samarbete med Annalunda Ting! Teet är då förstås romantiskt, somrigt och vackert! Håll utkik, snart finns det till salu här hos TEFROSSA och hos Annalunda Ting, och ingen annanstans!
Trots helger och annat så har det ändå smugit sig in två tenyheter i butiken:
är ett grönt ekologiskt te smaksatt med blåbär & passionsfrukt, dekorerat med rosenknoppar och ringblomma. Ett fräscht och bärigt te med välbalans och skönt friska toner. Det är alltid kul att hitta nya ekologiska tesorter. De är mycket populära hos alla kunder, har jag märkt.
Rooibos Raberber & Grädde

är ett rooibos smaksatt med fruktig rabarber och krämig gräddvanilj. Dekorerad med bitar av rabarber. Jag har märkt att rooibos är väldigt efterfrågat, p g a sin goda smak och att det är så hälsosamt och går att dricka sent på kvällen. Därför letar jag just nu efter nya goda rooibos-sorter att ta in.
Och som sagt, snart kommer det in ytterligare nya spännande saker!
*
Jag passar på att önska alla läsare en jättehärligt helg. Själv skall jag försöka få till litet skidåkning med barnen i helgen, antingen på längden eller utför.
*
PS. Glöm inte skrivar- och tetävlingen hos Ordsamling! Inte så många har deltagit, så oddsen att vinna är mycket goda! Pågår till 22/1 .

4 kommentarer:

Pockethexan sa...

Tack för ett så härligt resetips till "mitt" halva hemland (ja, ja e halvdanska), jag kände inte till terummet på Tivoli men jag får proppsa på att släkten förljer med o avnjuter denna ädla dryck tillsammans med mig nu när de själva har skapat ett så fint ställe. För annars är de helt oförstående när jag tackar nej till kaffe o ber o en kopp te som de inte brukar ha hemma, så jag har lärt mig att alltid ha med mig mina egna påsar när jag besöker släkten.

Kramis får en Te-toka alisa Pockethexan!

<;D

Beatrice sa...

Hejsan!

Nu var det längesen jag kikade in hos dig märker jag :-).

Vilket otroligt mysigt tehus ni besökte på Tivoli! Där skulle jag gärna slå mig ner :-).

Vad spännande det låter med ett nytt eget framtaget te i sortimentet! :-)

Kramar
Beatrice

Anonym sa...

Hej!
Ja du ibland måste man få ta ett litet eller ett längre brake från bloggandet. Det har jag märkt under mina år på nätet och jag har själv gjort det många gånger fast när jag tröttnat har jag stängt ner helt...
MEN desstogladare att du är tillbaka och de nya teerna låter riktigt mumsiga!!

Trevlig helg!

Livet på Berget sa...

Så härligt det såg ut på tivoli!
Kul med en egen tesort!
Ha en skön kväll!
Kram
/Sara