fredag 6 februari 2009

Äntligen fredag

Skönt faktiskt och helgen bjuder ju på "Mello" har jag hört... Jag såg ut som ett levande frågetecken när jag läste detta, hänger inte med jargongen tydligen. För er som liksom jag inte hajar klyket betyder det Melodifestivalen!

Nåväl kära vänner, som utlovat kommer här litet information om senaste nytt vad gäller tesilar hos TEFROSSA.
Jag har köpt in några sådana här te-stavar eller terör. De är mycket eleganta och passar utmärkt att använda till t ex rooibos-te, eftersom hålen i staven är mycket små. Dessutom är de snygga rent estetiskt och tjänstgör ju i stället för sked, ifall man behagar ha mjölk eller socker i sitt te. Man rengör testaven genom att ta av ett lock som sitter i botten på den, mycket smidigt!

Den andra nyheten vi fått in är en större, pyramidformad tesil med tillhörande avställningsfat. Den är i blankt rostfritt stål och även den mycket estetiskt tilltalande. Den har en kedja med krok som kan hängas över kanten på muggen eller kannan. Kroken är dekorerat med ett teblad i metall. När jag såg denna på mässan blev jag helt ha-galen! Verkligen något som sticker ut en aning vid lördagsfikat.

Det var vad jag hade att erbjuda för idag.

Jag önskar er en skön fredagkväll och en vilsam helg med ett litet tecitat:

"What better way to suggest friendliness - and to create it - than with a cup of tea?

J Grayson Luttrell

13 kommentarer:

Anna sa...

Vilka tjusiga tesilar! Jag kan inte sluta att titta på www.tefrossa.se. Vilka otroligt massa härliga teer det finns. De sista som du fick in hade ju så poetiska namn också.

Jag håller ju på och bygger upp ett café och har tänkt servera te i lösvikt. Påsar är ju så trist. Å på din sida fanns ju så mycket gott. Kan du tipsa om nån favorit?

Jag för föresten önskat mig ett utav dina teer i allahjärtansdagspresent. Tror det hette en kall vinternatt eller nåt sånt.

Ha en skön kväll! Kram

Evans sa...

Hej! vilka tesilar, visste inte att det fanns sådana som du visar. kanske skulle byta ut sina gamla, döttrarna brukar påpeka det ibland.
Ha en skön helg/Eva

Samtal från min trädgård sa...

Tjusig hemsida, kommer att återvända!

Mia sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mia sa...

Wow, vilken smart idé, den första tesilen. Jag som dricker så mycket rooibos borde ju verkligen skaffa mig en sådan. Tack för tipset!

Trevlig helg!
Kram Mia

Jenny. sa...

Hörru det kommer snart en betsällning !! Ska bara höra med mina vänner om de är någon fler som ska ha....oooooo nu fick ja pirr i magen !! Kram Jenny.

Vit poesi sa...

hej
jag har inte möjlighet att skicka kudden från efter helgen då jag jobbar superintesivt. Skall också föra över pengar till dig för min lakrits beställning och lite annat som jag gjorde i går
kram Malin

Bodil sa...

Hejsan Svejsan!

Tack för titten hos mig och härlig kommentar.

Vad härlig blogg du har!
Jag är själv kaffedrickare men kan faktiskt tycka om att dricka en kopp te dåd och då. Gillade ett te för hundra år sen som hette rabarber med grädde. Det köpte jag i den lokala te affären. Älskade att gå in där med alla dofter och härliga burkar.

Jasså, du har bott i Texas, jag vill åka till Texas.
Var i New England var du nånstans.
Det är fint här det är det! Får nypa mig i armen ibland....

Ha en fin helg!

Kram Bodil.

Anonym sa...

Tjusiga...har ju nyss köpt en ny en, hjärtat men nästa sväng får man kika på en till...gillade pyramiden =)

Hoppas ni får en skön kväll, själv ska jag mysa med rött lava te *hehe*

Sparven sa...

Hej hej, eftersom jag själv bor på hisingssidan så föreslår jag Lindholmen och Norra Älvstranden, fina områden med flera bra skolor och ca 15-20 kollektivtrafik till centrum, 10 min om man tar färjan. Vill man bo i hus så är Bräcke ett alternativ.

Läs mer på www.alvstranden.com, klicka in dig på norra så du hamnar på rätt sida vattnet :)

Fråga gärna om det är något specifikt område du undrar över. Vet ju inte riktigt vad du söker för typ av område. Det är ju inte helt lätt att få tag på boende här heller och vissa områden vill man helst inte bo i. Jag har flyttat runt en del här och provat på.

Eikkala sa...

Vilka söta tesilar. Kan man tvätta tesiler i diskmaskinen har sååå svårt få ut användt te.... kanske mitt eget fel för det hinner torka innan jag rengör silen *ler* Kram sari

Pyssel och Trams sa...

Hejsan!
Va kul att du gillar mina virkade bakverk!=)
Nej, det är inte jag som säljer på Tradera, men jag har sett att det finns några som säljer där!

Mvh Anna

Roses & angels sa...

HEJ! Jisses marmelad mums. Tack snälla för din fina kommentar och att du vill vara med och tävla! Lycka till! Ska kolla in din tävling också :-) kram Christa