lördag 14 februari 2009

Vad ska man tycka?

Jag blir inte klok på släkten. Har fått ett konstigt bemötande som det skulle vara intressant att höra någon annans kommentar på.

Vi är bjudna på ett 60-årskalas nästa helg. Det är min mans systers man (min svåger) som fyller år. Vi har inte så stor släkt så det här är verkligen vår allra närmaste släkt, "familjen" egentligen. Vi firar alltid jul och födelsedagar ihop.

När jag tackade för inbjudan och sa att vi ville komma på kalaset råkade jag bara nämna att "jag utgår från att barnen också är välkomna".

En vecka senare får jag ett mail från födelsedagsbarnet där han uttrycker sig såhär:

"För att alla gäster ska kunna ha så trevligt som möjligt så har alla barn denna kväll
ledigt från sina föräldrar och föräldrarna ledigt från sina barn."

Jag blev litet bestört måste jag säga. Har aldrig varit med om detta. Vi har i allafall försökt att ordna barnvakt för den här kvällen men inte lyckats. Så min man nämnde det för sin syster igår att vi inte kan komma på festen eftersom vi inte fått barnvakt. Reaktionen: "Näha, OK då."

Vaaaaa???? Jag blir väldigt illa berörd. Trodde faktiskt att det var viktigare att träffas och hålla ihop familjen vid ett sånt här tillfälle än att porta oss för att vi har med oss våra barn. Till saken hör att barnen inte är speciellt jobbiga heller, de är 9 och 4 år och mycket trevliga och snälla. De älskar att gå på kalas och träffa folk. Sen är de ju framförallt VÅRT ansvar och inte värdfolkets.

Hur funkar vissa människor egentligen? Jag tycker även synd om barnen eftersom de gillar att gå på kalas och träffa släkten (framförallt när deras tonåriga kusiner kommer vara där). Ja, men så här får det tydligen bli.

Vad tycker ni om detta? Är det här OK?

Litet ledsen för detta, även om jag kan vara utan festen som sådan, men jag tycker det är ett oschysst beteende.

11 kommentarer:

Evans sa...

Hejsan och en trevlig alla hjärtans dag på dig. Förstår ditt dilemma, jag trodde att sådana inbjudningar var över, det är klart barnen skall vara med, det tycker ialla fall jag./Eva

Jossan sa...

Hallå, och trevlig alla hjärtans dag på dig! :)

Visst tycker väl jag att barnen kan få vara med, särskilt om man har liten släkt.
Tråkigt att det vart så som det blivit, då kalas alltid är trevligt.

Tack föressten för förklaringen om gult te! :)

Pernill@ sa...

Bröllop kan jag tycka att det är ok at exkludera barnen från men INTE absolut INTE kalas..
Då hade jag vägrat gå i ren protest.
Mina barn hör ihop med mig..
Vi har faktiskt låtit bli att gå på en delkalas flr att mina barn varit inne i "perioder" och inte uppfört sig så bra men annars tycker jag att de borde vara lika välkomma som alla andra...

En stor kram på alla hjärtans dag till dig...

Therese sa...

Hej Lena! Hoppas du har en trevlig alla hjärtans dag!

Jag tycker att om man vill att kalaset ska var barnfritt ska det stå/sägas i inbjudan. Man kan ju inte komma en vecka efter: du förresten barnen är inte välkomna. Jag tycker det är jättetråkigt att dina barn inte får följa med och att ni inte kan gå. Hoppas värdfolket kommer på andra tankar.

Ha en trevlig kväll! //Therese

Mia-Marie sa...

Trevlig Alla Hjärtans Dag!

Och håller med om att det ska stå på inbjudan eller nämnas då man bjuder, vad som gäller...inte en vecka efteråt!

Jag skulle helt enkelt inte gå om det var så...då ett kalas med familjen är för familjen och i den ingår ju barnen - då kan man ha en vuxenfest istället och säga så!!!

Anonym sa...

Hej! Vilken trevlig blogg du har; Glad att jag hittat hit!!!
Apropå kalas så tycker jag att det är självklart att barnen också är bjudna, även på bröllop faktiskt!!!! Tycker det är nästintill oförskämt att göra som din svåger...jag skulle Inte gå på ett sånt kalas, det skulle kännas jättefel.
Vuxenfester (där man typ laddar för att gå på krogen)är sen en annan sak, tycker jag. Men där skulle man ju förmodligen inte heller vilja ha sina barn med.

Gör ett eget kalas hemma!!!

http://rosalucia.bloggagratis.se

Anonym sa...

Jag har avvikande asikt, faktiskt. Det ar ju inte DINA barn som inte ar bjudna, det ar allas barn... Och ibland kan man inte rakna med foraldrarnas beteende. Pa mina brollopsfoton har min brorson sitt huvud i alla foto, ibland mellan oss. Och foraldrarna tyckte det var roligt. Jag tyckte inte det.
Barb

Piluttan sa...

Hej igen.. Bröllop kan va ok. Och såna fest/partaj partyn kan också va skönt och bra att inte alltid ha med sig barnen. För deras skull också. Men SLÄKTEN? och hur mycket supande kan det bli på en 60 års skiva? Och finns det kusiner på plats. Så självklart ska de med. Gör helt rätt att nobba där tycker jag... Lycka till. Vänner väljer man släkten får man .....

Hemma hos lilla mig sa...

Men vad trist då.. Förstår verkligen ditt dilemma.. Kan inte förstå varför inte barnen kan få vara med vare sig det gäller bröllop eller annat kalas..
Kram

Fröken Eko sa...

Jag kan förstå att barnen inte får vara med alla gånger. Ibland vill man ju bjuda på lite starkare drycker, så att säga, och då kanske det inte känns så passande att barnen är med (mycket för deras egen skull också!).
Jag tycker att det är helt okej att den som har festen själv bestämmer om man vill ha en vuxenfest eller en familjefest, det är helt upp till dom.

MEN, jag håller absolut med i det som flera redan påpekat, att det redan i inbjudningsskedet ska vara helt klart hurdan fest det är frågan om!
Man kan inte bjuda folk till ett släktkalas (som ju underförstått är familjefest) och flera dagar efeteråt meddela att barnen inte får komma med! (dessutom tyckte jag att stilen i mailet var lite "ful")

/F

TEFROSSA sa...

Hej och tack för alla svar! Jätteskönt att få litet reaktion på detta. Vad snälla ni är som engagerar er!

Jag förutsatte väl att barnen var inbjudna på detta kalas eftersom de alltid brukar vara med på släktkalas, därför extra konstigt att bli upplyst om barnförbudet långt efteråt.

Annnars håller jag rent principiellt med dig, Fröken Eko, att ibland kan man ju vilja ha barnfritt, helt OK för den som har festen att bestämma. Men då skall det tydligt framgå från början. Och ja, jag tyckte också stilen i mailet var ful. Men men, nu har det ju löst sig, vi är ju helt däckade här hemma, både vuxna och barn, och kan inte gå någonstans.

Kramar