fredag 13 februari 2009

Te, choklad och vin gör dig smartare!

Jo, det är faktiskt sant!

Enligt en artikel i World Tea News, har ett forskningsprojekt visat att "en grupp bestående av några 70-74-åringar som äter choklad eller dricker vin eller te hade "signifikant bättre genomsnittliga test-resultat och lägre förekomst av låg kognitiv förmåga" än en referensgrupp bestående av lika gamla personer som inte konsumerade dessa tre ämnen. Forskarna på University of Oxford's Department of Physilogy, Anatomy and Genetics, kopplar den förbättrade hjärnfunktionen till flavonoider som finns i de tre ämnena, men hävdar att "mer forskning måste till för att bevisa att det var flavonoiderna och inte vissa av de matvaror som studerats, som var avgörande". (Fritt översatt från engelska av mig).

Så, det är bara att pröva TEFROSSAs Choklad & Chili eller kanske Rooibos Super Tribe Acai för en utsökt te/chokladkombination. Räcker inte det finns gott om choklad i butiken, varför inte njuta en Divine Mörk Choklad & Mint. Nu saknas bara vinet!

I anknytning till detta tänkte jag dra igång en liten omröstning uppe till vänster på bloggen. Jag tänkte ta reda på vilket te som är populärast bland er läsare. När enkäten är färdig, bjuder jag sen på litet fakta om just den tesorten som intar toppositionen. Jag har en svag aning om vilket te som kommer toppa, men avslöjar inte det just nu...

Under tiden, njut av åsynen av dessa godsaker, Green Tea Chocolate-granar! "Stammen" består av choklad och toppen av något slags grönt-teblandning för att kompensera för chokladen, hihi. Det vore nåt att sälja i butiken, men har inte sett dessa i Sverige. Kanske jag kan fixa fram ett recept så att man kan baka dem själv.

Det var allt för idag!

Lev väl och ha en skön helg!

4 kommentarer:

Jossan sa...

Måste bara fråga, vad är gult te? Det har jag aldrig hört talas om faktiskt...

Esbe sa...

Hm... Ja, jag säger som Jossan... Gult te???

Och går du efter färgen på drycken eller på bladen? ;)

Jag tycker egentligen om de flesta tesorter, men fick ändå välja den som jag lättast väljer att dricka - eftersom jag är uppväxt med den.

Kan du inte skriva om alla tesorter i den ordning som de röstas på (alltså, om t ex svart te "vinner" så tar du den först o s v).

Fru Pusselbit sa...

Jag skriver inte så mycket här, men jag brukar titta in då och då! ;)

Önskar dig en trevlig och härlig alla hjärtans dag! =) kram

disa sa...

月見草油,中油,汽油,油壓,苦茶油,機器,蔥油餅,加油站,油價,中油,油價查詢,升降機,指甲油,油漆,拖板車,油壓,汽油,加油站,加油,橄欖油,三酸甘油脂,加油站,椰子油,指油壓,加油站,原油價格,海豹油,油桐花坊,吸油機,加油站,雲南婆婆,姑婆芋,大老婆,老婆,老婆,青蛙,歌詞,婆羅花,論壇,坐月子,阿龐,老婆大人,月子餐,老大,孕婦,老婆,渡假屋,趙樹海,大嬸婆,汽機車,冠佑,老婆餅,鶯歌,阿婆,吉祥話,阿婆冰,屈中恆,婆婆,虎姑婆,影片,花蓮民宿,花旗銀行,流星花園,流星,桃花運,花蓮旅遊,花蓮,花旗,流星花園,海洋公園